optreden shantykoor De Bossche Maten - Oudenbosch
optreden shantykoor De Bossche Maten - Oudenbosch Foto: John Stoop, koorlid

Bossche Maten wint Shantyfestival Leurse Havenfeesten

algemeen

OUDENBOSCH - Zaterdag 4 juni werd er tijdens de Leurse Havenfeesten een shantykorenfestival georganiseerd waaraan Chanson de la vie uit Langeweg, De Doorsluizers uit Oosterhout en De Markmakkers en de  Bossche Maten uit Oudenbosch meededen.

De shanties werden ten gehore gebracht op twee podia aan de Leurse Dijk en in Het Turfschip. Het publiek heeft kunnen genieten van een mooie diversiteit. Elk koor heeft haar eigen karakter en brengt op geheel eigen wijze hun repertoire naar buiten. Dat mochten ze twee keer doen. De Bossche Maten wonnen uiteindelijk unaniem de eerste prijs voor zowel het optreden binnen als buiten. Het jureren van de prestaties werd aan de hand van de volgende criteria uitgevoerd: muzikale kwaliteit, zangkwaliteit, het gekozen repertoire, presentatie en de impact van de koren op het publiek. Begrijpelijk dat De Bossche Maten blij zijn met deze prijs. Gezien de de bewuste keuze voor een deels anderstalig repertoire (o.m. Ierse traditionals en nummers van de Fisherman’s Friends) en de uitvoering door de muzikanten op diverse instrumenten kunnen de koorleden tevreden zijn. Het is erg fijn dat de inspanningen die ieder verricht heeft na de corona-periode gewaardeerd worden. De sfeer tijdens de optredens en de prijsuitreiking was formidabel.
Een lekkere opsteker en een goede opmaat voor de volgende optredens die nog wachten. Voor meer informatie of boekingen kunt u terecht op hun website: www.debosschematen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief