Marc Ketelaar samen met de kinderen van basisschool De Steiger en het overhandigde bedrag.
Marc Ketelaar samen met de kinderen van basisschool De Steiger en het overhandigde bedrag. Foto: Maureen Uitdewilligen

De Steiger haalt groot bedrag op voor vluchtelingen

Algemeen

STAMPERSGAT - We kunnen er helaas niet omheen: het is oorlog in Oekraïne. Dit heeft ervoor gezorgd dat er vele acties georganiseerd zijn om mensen die de oorlog zijn ontvlucht te helpen. Zo ook hier in Halderberge. De organisatie Huischmeesters heeft namelijk in samenwerking met de gemeente en Woonkwartier gezorgd voor de opvang van een aantal van deze mensen.  

Om de benodigde zorg te kunnen leveren is uiteraard geld nodig en dit zette het team samen met de oudercommissie van basisschool De Steiger in Stampersgat aan het denken. In het kader van burgerschapsvorming wilden ook zij een bijdrage leveren aan dit prachtige initiatief. Zij kwamen vrij snel op het idee om een sponsorloop te houden in de vorm van een obstacle run.  

Deze obstacle run werd gehouden op een parcours van 250m op het terrein van camping Onder De Dijk te Stampersgat. Voor ieder rondje kon geld opgehaald worden. Het was een mooie dag waarop de kinderen iedereen verbaasd hebben. Ze waren niet te stoppen, zoveel rondjes zijn er gelopen.  

Niet alleen de kinderen hebben geld opgehaald. Ook bij diverse ondernemingen in regio Stampersgat stond een donatiepotje. 

Grandioos bedrag

Inmiddels is al het geld binnen en geteld. Wat is het een grandioos bedrag geworden en dat voor een kleine school. Vrijdagmiddag 10 juni is het bedrag van € 2.395, - overhandigd aan Marc Ketelaar. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen en zal het geld inzetten om bijvoorbeeld sportieve materialen voor te kopen. De kinderen van basisschool De Steiger mogen trots zijn op hun fantastisch mooie bijdrage hieraan.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief