Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Hans Wildeboer zet zich al jaren in voor Vrienden van Paulus

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Stichting Vrienden van Paulus, een kleine twintig jaar geleden opgericht door Piet van Dael en Henk Volkers, geeft hulp aan de stille armen in onze gemeente. Hulp waarvoor men niet bij de overheid of andere instanties terecht kan. De stichting bestaat uit drie personen en een adviseur. Hans Wildeboer (68) is sinds 2016 voorzitter.

De naam is ontleed aan de voormalige Pauluskerk. “Het idee erachter was dat er heel veel mensen niet rond kunnen komen en dit ook niet aan de grote klok hangen. Wie zijn die mensen en hoe komen we daarmee in aanraking?,” vertelt hij. “Deze mensen hebben vaak een bijstandsuitkering of zitten in de schuldsanering, kunnen maar nét rondkomen en als er dan iets onverwachts gebeurt hebben ze géén vet op de botten. Als stichting springen we dan graag bij.” 

In de loop der jaren heeft de stichting een fijnmazig netwerk van ongeveer twintig zogenoemde sensoren, ervaren vertegenwoordigers van professionele hulpverleningsinstanties, opgebouwd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Surplus, Vluchtelingenwerk, de Voedselbank, de gemeente Halderberge, GGD-GGZ, parochies en Woonkwartier. “Daar vertrouwen wij volledig op. Op deze manier worden hulpvragen gekanaliseerd.” Met vrijwilligerscentrale Graag Gedaan werkt men ook veel samen. “Wij betalen en zij doen dan de klus.” Inkomsten genereert de stichting uit een gemeentelijke subsidie, sponsoring, donatie en giften. “Tevens hebben we nog eigen activiteiten zoals een loterij en kerstpost.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief