Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Ilona behandelt alle aanvragen die bij Vrienden van Paulus binnenkomen

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

De 61-jarige Ilona, “graag geen achternaam vermelden,” behandelt de aanvragen die hoofdzakelijk per mail bij de Vrienden van Paulus binnenkomen. 

“De meeste aanvragen handel ik zelf af. Bij twijfel heb ik overleg met de overige bestuursleden. De aanvragen komen vooral via de sensoren, daar hebben we veel vertrouwen in. Als iets via hen gevraagd wordt en zij zien de nood, dan komt de hulp ook. Wij kennen de gezinnen niet. Het blijft altijd privé. Namen komen niet verder dan bij ons. Als mensen zich rechtstreeks tot ons wenden doe ik altijd onderzoek. Ik leg contacten met de aanvragers, kijk of het allemaal klopt en bel indien nodig naar de sensoren voor achtergrondinformatie,” legt ze uit. 

De vraag om hulp moet goed gemotiveerd zijn. “Men moet aangeven waarvoor en waarom men steun kan gebruiken.” De verzoekjes zijn volgens Ilona best wel ruim en variëren van een wasmachine tot een fiets en van een nieuwe schutting tot sportabonnement of gymkleding. “We geven géén structurele hulp en hanteren een maximum van 300 euro per gezin per jaar.” Het geld krijgen hulpvragers veelal niet zelf in handen, maar de Vrienden van Paulus zorgt met hulp van derden dat het gevraagde aangeschaft wordt. “We ontvangen zo rond de honderd aanvragen per jaar. Daar zijn ook wel families bij die we regelmatig terug zien, maar zeker ook veel nieuwe.” Aanvragen behandelt ze altijd heel zorgvuldig. “Je wilt dat er geen misbruik van onze stichting gemaakt wordt en mensen ook niet te kort doen, maar voorop staat dat ze altijd geholpen moeten worden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief