Afbeelding
Foto: Visit Halderberge

Gemeente blijft inzetten op toerisme met Visit Halderberge

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge blijft de komende vier jaar Visit Halderberge steunen. De stichting richt zich op het aantrekken van toeristen en de gemeente wil voor de komende tijd de samenwerking met ze voortzetten. 

De samenwerkingsovereenkomst zal gaan over de periode van 2022-2026, in totaal dus vier jaar. In deze overeenkomst staat onder andere dat de gemeente een subsidie toewijst aan de stichting. Hiermee krijgt Visit Halderberge jaarlijks een budget van €108.000 om uit te besteden aan de marketing. 

Toerisme
Om toeristen en recreanten wegwijs te maken binnen de gemeente Halderberge is enkele jaren terug Stichting Visit Halderberge opgericht. Op de website visithalderberge.nl is niet alleen veel informatie over bezienswaardigheden in en om Halderberge te vinden, maar staan ook de verblijfsmogelijkheden binnen onze gemeente vermeld. De reclame voor de omgeving blijkt goed te werken, steeds meer toeristen lijken Halderberge te vinden. Toch denkt Hans Douma, huidig aanspreekpunt voor Visit Halderberge dat er nog meer te winnen valt: “Qua toerisme is Halderberge nu zelfs een voorbeeldgemeente, waarbij we de laatste jaren veel aan toerisme-werving gedaan hebben. Echter toeristen gaan van hieruit ook verder de omgeving verkennen dus Visit West-Brabant zou nu wellicht beter de lading dekken. Door middel van combi-bezoeken moeten we ervoor zorgen dat mensen langer hier verblijven. Veel mensen bezoeken bijvoorbeeld alleen maar de Basiliek, maar in Halderberge en omgeving is zoveel meer te beleven.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief