Afbeelding
Foto: Amy Klaverveld

Jordy Karremans: “Ik heb graag de touwtjes in eigen handen”

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE - Boer zijn is een van de oudste beroepen ooit. Juist nu staat de toekomst van de agrarische sector op scherp. Jonge boeren Anton en Jordy maken zich juist op voor de toekomst, die van hen en die van vele generaties na hun.

“Veel geld verdienen is mooi, maar ik wil veel liever doen wat ik leuk vind.” Voor Jordy Karremans was er geen twijfel mogelijk, hij zou zijn eigen bedrijf beginnen. Iets meer dan een jaar terug startte de jonge ondernemer dan zijn eigen bedrijf op en werd ‘Karremans Agro’ geboren.

Zijn bedrijf heeft misschien niet de vorm van wat Jordy in eerste instantie voor ogen had. Zijn oma had voorheen een vleesveebedrijf die hij graag over had willen nemen. “Ik riep dat al sinds mijn veertiende dat ik het allemaal zou overnemen.” Helaas overleed zijn grootmoeder enkele jaren terug plotseling. “Uiteindelijk heeft opa de boerderij verkocht, hij vond zichzelf te oud om te wachten tot ik klaar was om het over te nemen.” Jordy, inmiddels 19 jaar, heeft gelukkig wel een stukje van zijn oma mee kunnen nemen in zijn eigen werk. Karremans Agro handelt in hooi en stro, maar doet ook veel aan loonwerk. “Ik voer nu met mijn machines werk uit bij andere boeren. Voor hen is het niet altijd rendabel om een machine te kopen dus dan kom ik. Mijn oma deed dit werk ook, naast het vleesvee.”

Nog voor zijn achttiende verjaardag startte Jordy zijn eigen bedrijf, in het voorjaar van 2021. “Ik moet niet voor een baas gaan werken, ik heb liever zelf de touwtjes in handen.” Door passende kansen met twee handen aan te grijpen is er al veel gelukt en is het bedrijf van Jordy al aardig gegroeid. Hij hoopt nog veel verder te komen. “Gelukkig heb ik een aantal erg goede mannen, die dag en nacht voor mij willen werken. En die heb ik keihard nodig.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief