De vier honden van Samantha met links Riley en vooraan Kwartel
De vier honden van Samantha met links Riley en vooraan Kwartel Foto: Samantha Masseurs

“Ik wilde daar zo snel mogelijk weer weg”

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUD GASTEL - Twee graatmagere honden uit een zeer benarde situatie redden, toen Samantha Masseurs voor de keuze stond twijfelde ze geen seconde. De dierenliefhebster reed samen met haar zus naar België om de twee honden op te halen, maar daar bleek de situatie erger dan verwacht. “Het was er echt heel smerig.”

De van origine Gastelse Samantha kwam op Facebook een advertentie tegen waar een wel erg magere dalmatiër op stond. Na even verder te hebben gekeken, bleek de Dalmatiër niet alleen te zitten. “In totaal ging het over negen honden, maar ik kon ze moeilijk allemaal meenemen. Ik heb thuis al twee honden,” legt ze uit. Ze besloot de dalmatiër en een rottweiler op te halen in België. “Het was er echt heel smerig en er stonden helemaal geen spullen voor de honden.” De zeven andere honden heeft ze niet gezien. “Dat is maar goed ook, anders had ik ze misschien wel meegenomen.” 

Benarde situatie
Hoe de honden in de benarde situatie zijn gekomen, is niet helemaal duidelijk. “Ik heb niet teveel vragen gesteld, anders mocht ik ze misschien wel niet meenemen. Ik heb de honden in de auto gezet en wilde zo snel mogelijk weer weg.” Tijdens het ophalen van de verwaarloosde dieren kwam Samantha tot de conclusie dat de situatie erger was dan verwacht. Zo heeft Riley, de tweejarige rottweiler, vrijwel geen vaccinaties gehad en heeft ze last van een oorontsteking. “Het pus liep gewoon uit haar oor, het deed zoveel pijn.” Samantha, die zelf bij een dierenpraktijk werkt, is meteen de behandeling begonnen.

Ook Kwartel, de dalmatiër, is er niet al te best aan toe. Het vorige baasje had geen papieren als een vaccinatieboekje of andere gegevens. Samantha schat de viervoeter op een jaar of elf. “Ze heeft een heel slecht gebit wat veel ongemakken met zich meebrengt, daar moet ze snel aan geholpen worden. Daarnaast heeft deze ‘oma’ last van haar gewrichten, en is het van belang haar blijvend supplementen en pijnstillers te geven.”

Dierenarts
Het is inmiddels bijna twee weken geleden dat Samantha het tripje naar België maakte en de graatmagere honden mee naar haar huis in Roosendaal nam. Hoewel beide dieren aardig op beginnen te knappen, is het voor Samantha niet makkelijk geweest. “Riley is mishandelt en erg bang. Je kan geen onverwachte bewegingen bij haar maken.” De rottweiler zit momenteel bij de moeder van Samantha, na een aanvaring met een van de katten. “Ze viel haar aan en beet zo in haar gezicht. De kat heeft nu een kaakoperatie gehad.” Inmiddels lopen de rekeningen bij de dierenarts hoog op voor Samantha, die nu een inzamelingsactie via Facebook is begonnen. Hiermee hoopt ze dat de dieren snel alle nodige behandelingen kunnen ondergaan, om vervolgens aan te sterken. Hoewel Riley waarschijnlijk al een vast plekje heeft bij haar moeder, hoopt Samantha voor Kwartel nog een geschikt baasje te vinden zodra ze beter is. “We zullen zien of er animo voor is en anders blijft ze gewoon hier.” [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief