Dragline begonnen met de voorbereidingen van de tijdelijke huisvesting
Dragline begonnen met de voorbereidingen van de tijdelijke huisvesting (Foto: Tom Rietveld)

Nieuwbouw Markland College: “Het is best complex”

Vanaf 2018 is Projectmanager Sjaak Kromwijk betrokken bij de aanpak van de plannen voor de nieuw- en vernieuwbouw in Oudenbosch.


Een eerder ingediend plan kon niet gerealiseerd worden omdat het niet paste binnen het beoogde budget. Vastgoed deskundige onderwijshuisvesting Sjaak Kromwijk is door de Stichting aangesteld als projectmanager. 

Wat kost het dan wel? 
Sjaak Kromwijk: “Er is een andere weg gekozen met 4 tot 5 alternatieve voorstellen. Wat kost het dan wel? Wat heb je nodig voor een goede school? Op het alternatieve beslisdocument is in oktober 2020 positief gereageerd door het college van B&W, waarop de gemeenteraad de goedkeuring heeft verleend. Daarna zijn we in overleg met de geselecteerde architect en adviseurs aan de slag gegaan om het plan verder inhoud te geven en uit te werken tot een tender voor de Europese aanbesteding. Uit de inschrijvers is een solide team gekozen. Moeskops’Bouwbedrijf uit Bergeijk, de installateur Bink Elektro uit Sprundel en werktuigkundig installateur Van den Buijs Installaties uit Breda hebben afgelopen week de bouwovereenkomst getekend met de voorzitter College van Bestuur Stichting Markland College. Hiermee is het gelukt om goede partijen te contracteren. In onze situatie is de school bouwheer. Het Rijk geeft de gemeente financiële middelen om te bouwen. We hopen half 2024 klaar te zijn. Het gaat in 3 fasen, omdat het onderwijs ook door moet gaan. Het is best complex. Voor de leerlingen in de 1ste fase wordt er nu tijdelijke huisvesting voorbereid”.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>



NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief