Foto: Tom Rietveld

Michiel Maas: “Dit is wel een voorbeeldproject”

“Je bent langer bezig met voorbereiden, dan met bouwen. Uiteindelijk laat het plan zien, waar we naar toe gaan. Ik denk dat we een hele mooie en bijzondere school krijgen in Oudenbosch. Ook een hele bijzondere school. Dit is wel een voorbeeld project, zoals je tegenwoordig steeds meer zal gaan zien. Dat je in een bestaande omgeving toch duurzaam weer een hele nieuwe situatie kunt creëren, met dezelfde kwaliteit als nieuw.


En dat is in het onderwijs best wel uitdagend, want een onderwijsgebouw van nu stelt heel andere eisen aan de voorzieningen dan een gebouw dat 25 tot 40 jaar oud is”. Het Markland College Oudenbosch biedt voor de leerlingen in de regio alle onderwijssoorten onder één dak: gymnasium, atheneum, havo, mavo en beroepsgerichte leerwegen kader en basis. Dit willen we ook in de toekomst graag zo houden. Rector Michiel Maas constateerde dat het leerlingaantal niet daalde maar juist opliep.” Tot groot genoegen overigens, want in plaats van 1100 leerlingen zijn de prognoses voor de komende decennia naar gemiddeld 1500 bijgesteld. We zijn één van de veertig scholen in Nederland met het volledig aanbod op middelbaar onderwijs. Modern, actueel onderwijs hoort thuis in een goed gebouw met veel flexibiliteit. Bovendien moeten we met de nieuwe Campus de komende veertig jaar vooruit kunnen. Digitalisering van het onderwijs komt steeds meer voor en er wordt steeds vaker onderwijs op maat gegeven. Ook dit vraagt om aanpassing en vernieuwing van de schoolgebouwen. We krijgen een BENG-gebouw (bijna energie neutraal gebouw).”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief