Foto: Politie.nl

Gewapende overval in woning Oud Gastel

OUD GASTEL - Afgelopen nacht zijn bewoners van een woning in Oud Gastel slachtoffer geworden van een gewapende overval. De daders namen onder andere geld en een auto mee.


In een woning aan de Oudendijk in Oud Gastel heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een gewapende overval plaatsgevonden. Omstreeks 00:30 uur drongen verschillende overvallers de woning binnen. Op dat moment waren er vijf personen binnen. De slachtoffers zouden zijn mishandeld, bedreigd en beroofd. Zo snel als dat de inbrekers de woning binnen waren gekomen, zo snel vertrokken ze ook weer. Ze namen onder andere een geldbedrag en de auto van een van de slachtoffers mee. 

Onderzoek
Direct na het vertrek van de daders, zochten de slachtoffers hulp en werd de politie verwittigd. De politie heeft de omgeving afgezocht, dit mocht geen resultaat opleveren. Ook is naar de daders gezocht door een politiehond met zijn geleider. Agenten die in de buurt surveilleerden troffen enkele uren later de weggenomen personenauto aan in een weiland langs de Rijpersweg tussen Oud Gastel en Stampersgat. De auto is getakeld en wordt op sporen onderzocht.

Twee van de bewoners raakten licht gewond (niet door schoten) en moesten ter controle naar het ziekenhuis worden gebracht. Van alle slachtoffers zijn verklaringen opgenomen. Het politieonderzoek is in volle gang.

Help de politie
Misschien bent u getuige geweest en kunt u ons helpen bij het onderzoek? Hebt u iets gezien dat verband zou kunnen houden met dit delict; een auto die niet in de buurt thuishoort, vreemde personen die zich verdacht gedroegen? (Dat kan ook zijn opgevallen in de uren vóór de daadwerkelijke overval) Hebt u andere informatie die ons kunnen leiden naar de overvallers? Camerabeelden van uw videodeurbel bijvoorbeeld? Dan wordt u verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via WhatsApp (06-12207006). Geef bij uw contact graag zaaknummer 2022-206256 door aan de collega die u aan de telefoon krijgt, dat maakt een snelle informatieverwerking mogelijk.
Als u, om wat voor reden dan ook, liever niet met de politie praat, maar u wilt wel helpen om de daders van de overval te kunnen opsporen, dan kunt u uw informatie ook delen met Meld Misdaad Anoniem. Op die manier kunt u uw melding wel doen, maar krijgt de politie uw informatie (gegarandeerd) anoniem van die organisatie. U kunt Meld Misdaad Anoniem bereiken via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000).

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief