Afbeelding

VVD: Help verenigingen door de energiecrisis

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE - De stijgende energieprijzen raken iedereen, zo ook de Halderbergse verenigingen. VVD Halderberge wil dat verenigingen en hun leden niet de dupe worden van de huidige energiecrisis. “Het gaat wel erg ver als verenigingen hun leden oproepen om met een trui aan te komen sporten omdat het anders te koud is in de gymzaal.”

VVD Halderberge wil dat het college meer actie onderneemt om verenigingen te helpen. Om te beginnen moet er meer inzicht komen welke verenigingen er mogelijk in de problemen raken. Volgens raadslid Vermunt (VVD) is het voor een sportieve gemeente als Halderberge van belang dat kosten laag blijven voor de verenigingen. “Als dit betekent dat de kosten straks verhaald gaan worden op de leden, dan zou dat zo maar kunnen betekenen dat leden hun lidmaatschap of huur van een zaal niet meer kunnen betalen en misschien zelfs hierom hun lidmaatschap op zouden zeggen.”

Doodsteek
Volgens de lokale partij is het geen nieuw probleem. “Ons bereiken geluiden dat bijvoorbeeld de beregeningspomp op voetbalvelden absoluut niet langer mag draaien dan minimaal nodig is en zelfs gymzalen die afgelopen winter al maar 10 graden warmwaren om maar energie te besparen.” Volgens Vermunt is het een zorgwekkende ontwikkeling: “Het zou de doodsteek zijn van de vele (sport-)verenigingen die onze mooie gemeente rijk is en daarom vragen we daar nu aandacht voor. Voor dat het dadelijk te laat is!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief