Afbeelding

Hitte houdt aan in het weekend

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

HALDERBERGE - Nederland kan uitkijken naar een warm weekend. De hittegolf houdt aan, met temperaturen van ruim boven de dertig graden. Waarschijnlijk slaat het weer zondagavond om, waarbij er kans is op onweer.

Zaterdag wordt het officieel: Nederland heeft te maken met een hittegolf. In Halderberge schijnt de zon vrijdag en zaterdag onafgebroken en wordt het zeker 33 graden op vrijdag en op zaterdag nog enkele graden meer. De warme lucht komt uit het oosten en voelt daardoor droog aan. Wel is veel drinken belangrijk, want door die droge lucht drogen mensen en dieren snel uit. De matige oostenwind zorgt voor een iets aangenamer gevoel, maar voor nog meer uitdroging. 

Weeronline waarschuwt voor de zonkracht, die zes bedraagt, waardoor de onbeschermde huid snel kan verbranden. Smeren blijft dus belangrijk. Voor de zondag wordt een geleidelijke weersverandering verwacht. Er ontstaat lichte sluierbewolking, die in de loop van de dag dikker wordt. In de middaguren komt de temperatuur daardoor niet boven de dertig graden uit.

Maandag doet de zon een stapje terug en neemt de kans op een lokale (onweers)bui toe. De temperatuur blijft aan de hoge kant, waardoor een broeierig weerbeeld ontstaat. Er kunnen felle buien ontstaan, met wateroverlast als gevolg, omdat de uitgedroogde bodem het water niet snel kan verwerken. 




 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief