Afbeelding
Foto: Els Rommers

Van eetcafé naar écht restaurant: De Beren Roosendaal bestaat tien jaar

Door: Eduard van Elsacker Bedrijvig Nieuws

OUD GASTEL - Het is inmiddels alweer tien jaar terug dat het fast food-cluster met de Mcdonalds, Délifrance en de Beren opende. In een decennia hebben de ketens een hoop meegemaakt. Robin en Erika waren er vanaf het eerste moment bij en zagen met eigen ogen hoe de Beren veranderde. “We zijn begonnen als eetcafé met onbeperkte spareribs en saté, nu zijn we een echt restaurant zonder placemats maar met luxe menu-mappen waar de mooiste grill gerechten aan tafel worden geserveerd.”

De twee dames zijn nu tien jaar werkzaam bij de Beren Roosendaal en konden zelf beleven hoe het is om met een bedrijf mee te groeien. Robin Roks (27) begon haar avontuur als drankrunner, inmiddels mag ze assistent manager genoemd worden. “De eerste week was het echt chaos. De populariteit was er al vanaf dag één. Inmiddels zijn we een geoliede machine, maar de drukte is er nog steeds,” vertelt ze. “Gelukkig is er bij ons altijd plek, desnoods na een drankje.”

Ook Erika Langendoen (38) mocht als restaurantmanager van dichtbij tien jaar aan verandering meemaken. Niet alleen het bedrijf maakte grote stappen sinds de opening. “De verandering was een uitdaging. Met een andere uitstraling krijgt je ook andere gasten,” legt ze uit. “Toch zien we nog veel gasten die we tien jaar terug ook hadden. Het leuke is, ze zijn met je meegegroeid. Tien jaar terug zag je ze hier op hun eerste date, nu komen ze terug en hebben ze zelfs twee kinderen.”

De dames zien deze groei ook terug onder de collega’s “In tien jaar tijd hebben we een hoop van het personeel zien komen en gaan. De meesten hebben voor langere tijd hier gewerkt,” legt Erika uit. “Het leuke is dat je ze ziet groeien, zo is onze chefkok hier ooit begonnen als stagiair en hij heeft hier zijn vakdiploma’s kunnen halen.” Robin ziet een heel andere ontwikkeling tussen haar collega’s. “Je groeit naar elkaar toe en wordt steeds hechter. We hebben genoeg stelletjes op de werkvloer,” legt ze lachend uit. Maar ook mooie vriendschappen want je werkt heel hecht met elkaar samen.

Restaurant De Beren Roosendaal, Emmerblok 2B, 4751 XE Oud Gastel, Telefoon: 0165 726 888, www.beren.nl/vestigingen/roosendaal-restaurant



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief