Foto: CHRISTIAN TRAETS

Verdachte verkeersongeval Oud Gastel blijft nog 90 langer vastzitten

OUD GASTEL - De 27-jarige Roosendaler die verdacht wordt van het veroorzaken van het dodelijke ongeval in Oud Gastel, blijft 90 dagen langer vast zitten. Dat meldt de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Met deze beslissing zit de verdachte officieel in voorlopige hechtenis.


De Roosendaler werd direct na het ongeval op 2 september aangehouden. Op 6 september werd hij voorgeleid, waarna werd besloten dat de verdachte 14 dagen langer vast bleef zitten. Nu is zijn voorlopige hechtenis verlengt met 90 dagen. 

Het OM verdenkt de Roosendaler van schuld aan het dodelijk ongeval door roekeloos rijden. “Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit. Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen”, aldus de officier van justitie bij de rechtbank in Breda. Het verkeersdrama vond op vrijdagavond 2 september plaats. Bij de Blauwhekken in Oud Gastel botste een auto met volle snelheid op een andere wagen. Al snel meldde de politie dat er dodelijke slachtoffers te betreuren waren. Een achtjarige jongen, een tienjarig meisje en een 39-jarige moeder uit één gezin overleden. In dezelfde auto overleed ook een andere moeder, van 42 jaar oud. Haar 9-jarige dochter raakte zwaargewond. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd. In de andere auto, een uit Duitsland gehuurde Mercedes, zaten drie mannen. Zij raakten niet gewond bij het ongeval. De bestuurder, een 27-jarige man uit Roosendaal, is opgepakt en zit vast op verdenking van een dodelijk ongeluk en gevaarlijk rijgedrag. Getuigenverklaringen en politieonderzoek wijzen uit dat de wagen veel te hard reed. Bij de verdachte is direct een alcohol- en drugstest afgenomen, beiden waren negatief. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief