Foto: Johan Wagenmakers

Nieuwe dorpscentrum zo goed als klaar

OUD GASTEL - Door noodzakelijke rioleringswerkzaamheden en het herinrichten van de Markt en aanliggende straten, was het centrum van het dorp de afgelopen periode moeilijk te bereiken. Nu de werkzaamheden zo goed als afgerond zijn en het nieuwe dorpscentrum klaar is, staan er op drie achtereenvolgende zaterdagen diverse attracties op het marktplein waar gratis gebruik van gemaakt mag worden. Een surf simulator beet afgelopen zaterdag de spits af. 


“De werkzaamheden op het marktplein zijn bijna klaar,” zegt wethouder Thomas Melisse. “Het prachtige multifunctionele plein past bij de verschillende wensen voor gebruik. We kunnen hier de weekmarkt en evenementen houden en het is ook een aangename, groene plek. Een prachtig kloppend, groen dorpshart. De riolering is toekomstbestendig gemaakt. Als in oktober ook het laatste stuk in de Dorpsstraat klaar is, vindt halverwege die maand de officiële afronding van de werkzaamheden en een opening met een feestelijk tintje plaats.” De gemeente probeert tevens om nieuwe feestverlichting voor de komende feestdagen geregeld te hebben. “In Oud Gastel zijn de lichtmasten hier al wel op voorbereid.”

Attracties

Namens de Gastelse ondernemers is vanaf de start van de werkzaamheden Bernard Heshof nauw betrokken geweest bij de voortgang van het project. Regelmatig is er overleg geweest met de gemeente en met aannemer Sinke Groep uit Kruiningen. “Over de manier waarop het gegaan is zijn we als ondernemers heel tevreden. De doorgang bij café Onder de Toren en archeologische vondsten hebben wel voor wat vertraging gezorgd, maar de medewerkers van Sinke hebben er alles aan gedaan om de overlast te beperken,” laat hij weten. Ter compensatie van de slechte bereikbaarheid is er door de aannemer aan de ondernemers een geldbedrag beschikbaar gesteld, dat naar eigen inzicht besteed mocht worden. “Na onderling overleg hebben we besloten om op drie opeenvolgende zaterdagen gratis attracties op het marktplein te plaatsen. Daar hebben we bewust voor gekozen om mensen weer naar het centrum te krijgen en te laten zien hoe het uiteindelijk geworden is. De winkeliers doen daarnaast, naar eigen inzicht, net even wat extra’s en/of hebben leuke sfeeracties.” Afgelopen zaterdag was dat een surf simulator, waar ondanks het druilerige weer goed gebruik van gemaakt werd. Zaterdag 24 september staat er een jungle zweefmolen en rijdt er een toeristentreintje wat ook WoZoCo Blankershof zal aandoen. Op 1 oktober wordt er ruimte gemaakt voor een bungee trampoline. 

Knus

Toine van Aalst van café ’t Hart van Gastel vindt het marktplein heel mooi geworden. “Het geheel is wellicht ‘on-Gastels’ en zie je alleen in dure dorpen en steden. Het niet meer parkeren aan onze kant en evenementen die door kunnen gaan vond ik belangrijke punten.” Ook het winkelend publiek is te spreken over het uiteindelijke resultaat. “Ik heb nog geen nadelen gezien. Het is een beetje knus en niet meer zo kaal,” meent Wim Jonkers. “Het is mooi geworden en daarmee ben ik positief verrast,” zegt Arjan Christianen. “En een leuk initiatief van de winkeliers dat ze attracties weggezet hebben,” voegt hij er wijzend naar zijn zoontje Sam, die  geniet van de surf simulator, nog aan toe.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief