Tim Helmons behaald zilver.
Tim Helmons behaald zilver.

Tim Helmons pakt zilver bij de International Amsterdam Cup

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Zondag 7 april jl vond de 3th International Amsterdam Cup plaats. Een kwalitatief zeer hoogstaand toernooi op het gebied van deelnemers, organisatie en prijzen. Dit toernooi is inmiddels een begrip voor karateka’s uit binnen- en buitenland en wordt gehouden onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.


Er streden dit jaar ruim 480 deelnemers van 72 sportscholen en nationale selecties uit 14 landen (zoals oa Nederland, Schotland, IJsland, Marokko, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland) voor de felbegeerde podiumplaatsen. Hierbij zaten vele toppers met (inter)nationale titels op hun naam. De wedstrijden stonden onder leiding van internationaal erkende scheidsrechters uit verschillende landen.

Tim Helmons uit Oud Gastel, uitkomend voor Unity’99 Rotterdam, reisde afgelopen weekend af naar Amsterdam om daar deel te nemen aan dit mooie, maar zware toernooi.

Uitkomend in de categorie Cadetten Jongens -57 kg, stapte Tim met een behoorlijke dosis zelfvertrouwen de mat op. Hij was in vorm, scherp, gefocussed en had een goede mindset : Hij kwam om te winnen. De scorende technieken waar Tim de afgelopen periode hard op heeft getraind in de Rotterdamse dojo, wist hij ijzersterk in zijn wedstrijden toe te passen. Door slim en tactisch karate wist hij alle wedstrijden in de voorrondes met winst naar zich toe te trekken. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale.

De finale werd een klapper tussen Schotland en Nederland. De Schotse karateka, Jacob Smart, was in februari in deze categorie tweede geworden bij de Europese Kampioenschappen Junior, Cadet & U21 van de WKF in Aalborg (Denemarken). Een zware tegenstander voor Tim.

Tijdens de wedstrijd gingen de jongens gelijk op en deden niet voor elkaar onder. Tegelijk haalden ze uit, maar helaas kreeg Jacob 2 vlaggen en Tim 1. Het eerste punt was voor Jacob. Weer haalden ze tegelijk uit en kreeg Jacob 2 vlaggen en Tim 1. Ook het tweede punt was voor Jacob. Daarna bleef de wedstrijd tot de laatste seconde superspannend, maar scoorde geen van beide karateka’s nog een punt. De Schotten waren erg onder de indruk van de felheid, vastberadenheid en uithalen van Tim.

Het was een geweldige finale met een mooie zilveren podiumplaats (met grote gouden rand) als welverdiende beloning! Het bijzondere doorzettingsvermogen van Tim, in combinatie met hard werken, werpt zijn vruchten af! Coach Patrick van Daalen is trots op zijn pupil. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief