Mooi begin van het seizoen Arboretum Oudenbosch

  Sport en Vereniging
Omslag van het eerste boekje van de Efteling een object uit de expositie van Jan Timmermans. FOTO JAN TIMMERMANS
Omslag van het eerste boekje van de Efteling een object uit de expositie van Jan Timmermans. FOTO JAN TIMMERMANS (Foto: Jan Timmermans)

OUDENBOSCH - Het begin van april laat het weer zich van zijn mooiste kant zien en dat is in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch goed te merken. Iedere dag ziet de tuin in het centrum van Oudenbosch bezoek van heinde en ver weer komen. Nieuw dit jaar is de expositie in de tuin op het thema Beter met Planten. Die wordt ondersteunt door een brochure voor een wandeling waarin 25 bomen zijn beschreven. Voor de kleintjes is de speurtocht naar de kabouters uitgebreid naar 17 kabouters.


Thema “Beter met Planten”

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Dit jaar al in de rondleidingen ook het hoofdthema zijn evenals in het wandelboekje, dat voor € 1,00 te verkrijgen is aan de balie, en alle andere educatieve activiteiten voor jong en oud. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Uitbreiding Kabouterzoektocht

Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters. Voor deze tocht krijgt u op verzoek aan de balie een plaategrond van de tuin met de plaatsen waar de kabouters te vinden zijn.

Expositie Jan Timmermans

Jan Timmermans exposeert op zondag 14 april werk van Anton Pieck. Jan verzamelt al ruim 30 jaar zijn werken en was lid van de Anton Pieck club. Hij wil het werk van Anton Pieck weer eens onder de aandacht brengen omdat hij hem bewondert om zijn grandioze stijl van tekenen, etsen, hout snede en dergelijke.

Jan zijn verzameling bestaat uit omstreeks 150 boeken door hem geïllustreerd, kalenders, waarom hij het meest bekend is. Ook zijn er van hem postzegels met zijn afbeeldingen in de handel geweest. De Efteling is een van zijn geesteskinderen. Weinig bekend is dat Anton Pieck een tweelingbroer had Henri die ook tekende.

In 2008 werd hierover een boek uitgegeven onder de titel Twee broers drie levens van Paul Arnoldussen en Hans Olink. Kortom er is best wat te ontdekken die middag.

Jan brengt enige boeken mee die bezoekers mee kunnen nemen met als tegenprestatie, een vrijwillige bijdrage voor het Arboretum. Ook mogen de bezoekers een prent uitzoeken van Anton Pieck.

Expositie Lidwien Kusters

Lidwien Kusters exposeert in april schilderijen en grote bloemen. De gehele maand april is de etage van het toegangsgebouw het podium voor Lidwien Kusters met haar expositie schilderijen en grote bloemen.

Buitenkans voor hobby kwekers

Op de eerste zondag in mei houden we weer onze traditionele plantenbeurs. Vele standhouders nemen al jaren trouw hun plaatsje in. Naast de verkoop van zelf gekweekte planten aan het ieder jaar weer grote aantal bezoekers zijn ook de ontmoeting en gezelligheid redenen om er steeds weer bij te willen zijn. Toch zijn er nu enkele vacante plaatsen omdat enkele trouwe standhouders vanwege hun gevorderde leeftijd zijn gestopt. Misschien heeft u zelf belangstelling of weet iemand in uw omgeving die mogelijk interesse heeft om als standhouder deel te nemen met eigen planten. Laat het weten via info@arboretumoudenbosch.nl en wij nemen direct contact op. De plantenbeurs is dit jaar op zondag 5 mei van 12.00-16.00 uur.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief