Roan Konings op dreef in de Wielerronde van Oud Gastel. FOTO JOLANDA KONINGS
Roan Konings op dreef in de Wielerronde van Oud Gastel. FOTO JOLANDA KONINGS (Foto: jolanda konings)

Roan Konings eerste in Oud Gastel

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Roan Konings uit Oudenbosch, reed afgelopen zondag bijna een thuis koers, in de gemeente Halderberge werd een wedstrijd georganiseerd in Oud Gastel. Met een deelnemersveld van bijna 85 renners werd er flink gekoerst.


Meerdere ontsnappingspogingen werden gedaan maar werden weer terug gepakt. Wel werd het op het kantje gezet in de polder en daardoor werd het peloton al vanaf het begin flink uitgedund. En bleven er een peloton over van ongeveer 30 renners die het uit gingen maken in de sprint . Roan Konings Won met een fietslengte de sprint en pakte zo zijn 1e overwinning dit seizoen.

Ook reed Roan de afgelopen weken in Nederland en België verschillende wedstrijden. Zijn eerste weg wedstrijd van het seizoen was in Rijckevorsel begin maart daar waren 2 mag weggereden en Roan won ruimschoots de sprint van het peloton en eindigde op de 3e plaats. Het weekend daarna startte Roan in België Ichtegem dat was echt een waaier koers met windkracht 5 a 6 was het een afvalkoers. Van de 100 renners waren er 20 gefinished, Roan haalde daar een 11e plaats. Na Ichtegem werd er de zondag erna in Huijbergen gefietst met mooi weer en minder wind dan het vorig weekend werd Roan Konings mooi 2e. Weer een podiumplek te pakken. Ook in Heeswijk Dinther werd er goed gekoerst, maar Roan werd net voor de laatste bocht klem gereden en kwam zo met een slag in het wiel en 4 kromme spaken als 2e over de streep, nog niet slecht gedaan met materiaal pech.

Vorig weekend reed hij in Beveren Waas met een aantal ploeggenoten. 1 ploeggenoot reed de 1e ronde gelijk weg en hij met andere ploeggenoten stopte mooi af. Zijn ploeggenoot werd zo mooi 3e en roan finischte hij op de 11e plek.

Volgende week naar Werkendam en 1 mei een klassieker in België. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief