Lezing Anton Joosen. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Lezing Anton Joosen. FOTO YVONNE VAN EGMOND (Foto: Yvonne van Egmond)

Onthulling Uriël Acosta bij Bibliotheek VANnU

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Vrijdag 12 april organiseerde Bibliotheek Oudenbosch in het kader van de museumweek een lezing over de Amsterdamse kunstschilder Meijer de Haan.


De kans dat je nog nooit van Meijer de Haan hebt gehoord, is groot. Hij kwam in het nieuws toen op 16 oktober 2012 de opzienbarende kunstroof plaatsvond in de Kunsthal in Rotterdam. Anton Joosen vertelde met veel passie over het leven van Meijer de Haan die hevige kritiek ontving voor zijn grote schilderij Uriël Acosta en tijdens zijn leven bevriend raakte met Theo van Gogh en Paul Gauguin. De lezing kreeg een zeer verrassend slot met de onthulling van de grootte van het doek van de Uriël Acosta. Iedereen snapt nu dat zo’n doek niet zomaar kan verdwijnen. Wat er wel gebeurd is, dat leest u in het boek ‘Uriël Acosta’ van Anton Joosen. Het boek is te koop in de lokale boekhandel of te leen bij Bibliotheek VANnU.

De lezing is onderdeel van de activiteiten die we in de ‘huiskamer’ van de bibliotheek VANnU organiseren. De bibliotheek is een openbare ruimte voor iedereen. Een derde plek, ook wel third place, een plek waar vervlechting tussen werk en privé plaatsvindt. Waar je de mensen ontmoet aan wie jij steun en plezier ontleent. Het is een ontmoetingsplek waar je terugblikt en vooruitkijkt. Waar dingen een plekje krijgen of gecreëerd worden. Het is een aangename combinatie tussen je eerste plek (thuis) en je tweede plek (werk). De activiteiten die we met en voor de doelgroepen in onze omgeving organiseren vormen de basis voor een aantrekkelijke Third Place waar publiek met plezier samenkomt. Daarbij bieden we een podium aan lokaal talent, organiseren concerten, lezingen en exposities.

Nieuwsgierig naar de activiteiten van de Bibliotheek Oudenbosch? Je vindt ze in de agenda van Hartelijk Halderberge of op de website van Bibliotheek VANnU. Schrijf je in voor de nieuwsbrief www.bibliotheekvannu.nl/nieuws-en-agenda/aanmelden-nieuwsbrief.html om niets te missen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Instructeur EHBO/BHV kernvaardigheden

Oud-Vossemeer

Interieurverzorg(st)er

Werkendam

Ervaren administrateur

Steenbergen

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Kapper m/v

Oudenbosch

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief