Aloysiustoren in de voorjaarszon. FOTO GIDSEN VAN SAINT LOUIS
Aloysiustoren in de voorjaarszon. FOTO GIDSEN VAN SAINT LOUIS (Foto: Gidsen van Saint Louis)

De Kapel van Saint Louis open op Eerste en Tweede Paasdag

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Pasen is het traditionele begin van het toeristenseizoen. Dat geldt ook voor Gidsen van Saint Louis. Vandaar dat de Kapel zowel op Eerste en Tweede Paasdag open is voor bezoekers. De Gidsen hebben de ervaring dat het dan erg druk is in het centrum van Oudenbosch.


Met het goede trekken de mensen er weer op uit om van de zo te genieten. De Kapel van het voormalige jongensinternaat Instituut Saint Louis ondergaat binnenkort een ingrijpende verbouwing. De koepel en het dak worden gerestaureerd. Om dat mogelijk te maken wordt de hele Kapel in de steigers gezet. Ook de binnenkant van de koepel wordt aangepakt. Daarom wordt ook binnen een steiger geplaatst. De voorbereidingen voor die werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Zo zijn de stoelen alvast uit de Kapel gehaald. Dat geeft een goed zicht op het patroon in de vloer van de Kapel. Dat is gebaseerd op de vloer van de Sint Jan van Lateranen in Rome. De Gidsen verzorgen ook rondleidingen. Die beginnen in de Kapel en gaan langs de monumentale gebouwen van het voormalige Instituut Saint Louis: via de Grote Cour langs de Aloysiusbouw en Vincentiusbouw, de begraafplaats en het voormalige Broederhuis. U kunt een rondleiding aanvragen via het contact-formulier op de site www.gidsenvansaintlouis. In overleg wordt dan een tijdstip bepaald, waarop de rondleiding kan plaatsvinden. Dat kan ook buiten de zondag- of woensdagmiddagen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Instructeur EHBO/BHV kernvaardigheden

Oud-Vossemeer

Interieurverzorg(st)er

Werkendam

Ervaren administrateur

Steenbergen

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Kapper m/v

Oudenbosch

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief