Quirine Viersen & Thomas Beijer. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Quirine Viersen & Thomas Beijer. FOTO YVONNE VAN EGMOND (Foto: Yvonne van Egmond)

Quirine Viersen en Thomas Beijer ontdekken de parel van Halderberge

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen zondag 14 april sloot stichting Cultuur Oudenbosch de serie kapelconcerten af met een heel bijzonder avondconcert van celliste Quirine Viersen en pianist Thomas Beijer. Naast de vaste bezoekers kwam er veel nieuw publiek, zodat het duo voor een volle kapel met geboeide luisteraars concerteerde. De musici waren onder de indruk van het oprecht geïnteresseerde publiek en zeker ook van de locatie: ‘We komen in veel concertzalen, maar dit pareltje is echt een ontdekking!”, aldus Quirine Viersen.


Celliste Quirine Viersen is één van ’s werelds meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel overtuigt ze pers en publiek van haar grote muzikaliteit. Ze speelt wereldwijd op de grootste podia – maar houdt het ook graag klein en intiem. Dat deed ze zondag met Thomas Beijer, die door Klassieke Zaken een ‘briljant pianist’ werd genoemd. Deze jonge pianist en componist wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Zij speelden de Cello Sonata in F major van Richard Strauss. Daarna volgde een bijzonder mooie uitvoering van Pohadka (Fairy Tale) van Janacek. En als afsluiter de Cello sonate nr.2 in D groot op.58 van F. Mendelssohn. Na afloop namen de musici de lovende complimenten van de bezoekers in ontvangst en gaven aan dat zij graag nog eens terug komen.

Stichting Cultuur Oudenbosch presenteerde zondag ook het programma voor het nieuwe seizoen. De ontroerde gezichten, de emotionele reacties, de bijzondere ontmoetingen van publiek en topmusici. Allemaal redenen waarom zij ook dit seizoen weer met veel plezier een mooi programma voor u hebben samengesteld.

Bijzondere kapelconcerten

Musici met een wereldreputatie in een bijzondere ambiance, voor echte muzikale fijnproevers. Het seizoen start met een theatercollege over Schubert door de zeer bekende Brabander Jan-Willem Rozenboom. De stichting verwelkomt de topmusici van de Wiener Kammersymphonie uit Wenen, de Georgisch pianiste Nino Gvetadze en het internationale Erasmus Trio. Heel bijzonder is de combinatie van altviool en gitaar van Duo Macondo voor het nieuwjaarsconcert in Oudenbosch. Ze bieden het jonge talent van het Young Talent Orchestra weer een mooie podium ervaring. En als klap op de vuurpijl komt uit Praag het Zemlinsky Quartet, een van de bekendste strijkkwartetten ter wereld!

Monumentje voor muziek

Een muzikale kennismaking met diverse monumentale locaties dit seizoen in het historisch hart van Oud Gastel op de zondag van het Open Monumentenweekend.

Lezingen

Speciaal voor iedereen met een brede interesse in de diepere bedoeling achter de muziek bieden ze een luisterlezing aan. In de maand van de geschiedenis én op de dag dat Oudenbosch 75 jaar geleden werd bevrijd organiseren ze een bijzondere literaire lezing. En in samenwerking met Filmtheater Fanfare zal er ook een filmlezing worden georganiseerd. Na de lezingen is er natuurlijk tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Komt u dan ook weer genieten van prachtige muziek op bijzondere locaties?

Vanaf 1 mei gaan de kaarten in de verkoop. Reis dus niet af naar het Concertgebouw of de Doelen, maar kom gewoon naar Hoeven, waar u gratis voor de deur kunt parkeren, geniet van de bijzonder ambiance en na afloop onder het genot van een drankje de musici kunt ontmoeten. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben GRATIS toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief