Shantykoor De Markmakkers.
Shantykoor De Markmakkers. (Foto: )

Paaskaboutertocht en De Markmakkers in Arboretum

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - De Paasdagen zijn ideale dagen om er op uit te trekken en wat is er mooier dan dit dicht bij huis te doen in het centrum van Oudenbosch in het historische hart van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch met zijn prachtige collecties bomen en planten. Een heerlijke rustige plaats voor een wandeling met of zonder brochure over de expositie "Beter met Planten". Maar er is met Pasen nog veel meer: Een speurtocht voor de kids, exposities en een concert van De Markmakkers.


In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Het thema dit jaar in de rondleidingen het hoofdthema zijn evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje, dat voor € 1,00 te verkrijgen is aan de balie. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Kabouterzoektocht
Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters. Er zit ongetwijfeld een Paaselement in de tocht tijdens de Paasdagen. De tocht is een topper gebleken gedurende het afgelopen jaar.

Shantykoor
De Markmakkers openen op Tweede Paasdag 14.00 uur het seizoen "Muziek in 't Groen" 2019. Zij is in 1999 bij wijze van grap ontstaan toen na afloop van een concert zeemansliedjes werden gezongen. Inmiddels is het koor al honderden malen met bijzonder veel plezier opgetreden. Al jaren is het koor op Tweede Paasdag te gast in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch voor een eerste buitenoptreden van het koor. Dat concert onder de titel "Muziek in 't Groen" bestaat uit twee blokken en in de pauze is er traditie getrouw voor de bezoekers een zeemansdrankje. Het optreden in het arboretum begint om 14.00 uur bij de grot.

Expositie
Gedurende de maand april is de etage van het toegangsgebouw het podium voor Lidwien Kuster uit Zwijndrecht met haar expositie schilderijen. De meeste werken zijn gemaakt in de aquareltechniek, in combinatie met de riet pen. De onderwerpen zijn voornamelijk voorjaars- en zomerbloemen. Lidwien geeft de voorkeur aan het werken met heldere kleuren, een losse penseelstreek en vlotte lijnen. Zo ontstaan er levendige en frisse composities. Info: www.lidwienkuster.nl
Op beide Paasdagen presenteert Hanneke Visser met Expositie Verre Kusten en ANVI in het Arboretum Oudenbosch. Voor de vijfde keer op rij zal Verre Kusten te gast zijn in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch. Verre Kusten is in Nederland vooral bekend geworden met het keramiek van de bekende Franse kunstenaar François Jarlov. Naast het keramiek zullen er vooral sieraden waarin keramiek verwerkt is te zien zijn, zoals hangers, 'bolo ties', armbanden, ringen, sjaal hangers. Stuk voor stuk unieke sieraden. Kijk vast op www.verrekusten.nl. Ook zullen er kunstkaarten en –reproducties getoond worden.
Tevens zullen er de handgemaakte, unieke artikelen van ANVI te zien zijn. Een en ander is begonnen als hobby om voor eigen gebruik en plezier spulletjes te maken om de leefomgeving op te vrolijken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief