Danny van Trijp en Dirk van Duijvenbode.
Danny van Trijp en Dirk van Duijvenbode. (Foto: Ad van Laarhoven)

Dirk van Duijvenbode wint 'Open Stampersgat 2019'

  Sport en Vereniging

STAMPERSGAT - Dartvereniging La Plaza organiseerde dit jaar voor de achtste maal een koppel en een singletoernooi “Open Stampersgat”. Dit toernooi dat in de dartwereld een prominent toernooi is geworden trekt hoog niveau darters naar Stampersgat. Zo waren er veel toppers uit Nederland en veel Belgische darters die ieder jaar graag naar Stampersgat komen. Vooral door de strakke organisatie die er voor zorgen dat het toernooi op redelijke tijd wordt afgewerkt.


Het koppeltoernooi of zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd het opwarm toernooi voor de singlewedstrijden. Het koppeltoernooi wat gelijk knock-out is geeft de spelers de gelegenheid om zich in de sfeer voor het singletoernooi te brengen. Het koppeltoernooi wordt gespeeld over 5 legs en het inschrijfgeld is prijzengeld dat, bracht uiteindelijk de volgende eind uitslag op: 1. Wesley Plasier/Elvin Geerlof; 2. Bjorn Hoekstaele /Davy Quyo; 3. Kevin van Wauwe / Werner Tiest; 4. Zereso Zeverboom/ Ricardo Ham

Singletoernooi
Het Singletoernooi namen 63 darters aan deel. Deze gingen via poulewedstrijden naar de knock-out fase winnaars en verliezersronde. De eerste 2 van de poule gingen door naar de winnaarsronde en de andere naar de verliezersronde. Uiteindelijk was de halve finale in de winnaarsronde tussen Nigel van Milligen/Dirk van Duijvenbode deze werd door Dirk gewonnen met 5-2 de andere halve finale tussen Christoff van de Wal tegen Danny van Trijp die werd door Danny gewonnen met 5-3. Daarna kwam de zinderende finale waarin de darters lieten zien wat ze konden en waarom ze in de finale stonden. Dit door veel 180ers en hoge finishes en eerst nam Dirk het heft in handen maar Danny(de winnaar van 2018) kwam sterk terug en uiteindelijk wist Dirk te winnen met 6-4. Dit gaf Dirk de titel winnaar 2019 “Stampersgat Open” en gaf hem recht op de cheque t.w.v. €500,-.

Uitslagen
Verliezersronde: 1. Kevin van Wauwe; 2. Seppe Giebens; 3. Winston van de Graaf, Wesley Bour.
Winnaarsronde: 1. Dirk van Duijvenbode; 2. Danny van Trijp; 3. Christoff van de Wal, Nigel van Milligen; 5. Wesley Plaisier, Wesley Schols, Damian Mol, Didier de Vuijst.
Hoogste finishes 170 door Wesley Schols en Christoff van de Wal.
Beste dames: 1. Kimberly Maselis; 2. Femke de Vuijst. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief