Roos Englebert op de 1e plaats bij Zwemloop Stelleplas.
Roos Englebert op de 1e plaats bij Zwemloop Stelleplas. (Foto: Rosemarie Englebert)

Druk programma voor jonge Gastelse zwemmers

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Zondag 28 april stond er voor de jonge Gastelse zwemmers nogal wat op het programma, dus moesten er keuzes worden gemaakt. De zwemloop Stelleplas te Heinkenszand, hier stond Roos Englebert aan de start, limiet zwemwedstrijd in Eindhoven waar Janne Englebert en Wessel Heijnemans aan deelnamen en dan voor Sem Lazaroms de Arnhem teamtriatlon voor de jeugdige triatleten.


Zoals gezegd startte Roos Englebert in de 5e zwemloop van het Frijters zwemloopcircuit, namelijk de Stelleplas zwemloop in en rond het buitenbad te Heinkenszand, welke werd georganiseerd door triatleet Chris Steenbakker samen met zijn moeder Marion.
Het zwemmen in een buitenbad zo vroeg in het seizoen betekende relatief koud zwemwater, 20 graden watertemperatuur was een reden voor vele atleten om een wetsuite aan te trekken. Roos is echter ( nog ) geen triatlete en is niet in het bezit van een “pak” zoals het wetsuit vaak wordt genoemd, dus in haar badpak het water in voor haar 500 meter zwemmen. Zoals vaak het geval zwom ze in de snelste baan bij verder allemaal mannelijke triatleten om zonder problemen met de beste mee te gaan. Na amper zes en een halve minuut kon ze het koude water verlaten voor de 5 kilometer lopen over gravel, grasvelden en 400 meter verharde weg. Geen moment kwam ze in de problemen en stelde ze haar eerste plaats veilig in 28.33 min. Dit betekende haar 3e overwinning in vijf wedstrijden zodat ze in het klassement nog steviger aan de leiding komt. Op 11 mei kan ze in Hulst de totaal overwinning veilig stellen.

Arnhem
Sem Lazaroms, normaal ook deelnemer aan de zwemlopen, koos echter voor de teamtriathlon in Anhem voor de jeugdige triatleten. Bij deze wedstrijd over 225 meter zwemmen- 6,5 km fietsen- 2 km lopen moesten er eerst series worden afgewerkt om daarna in finales nogmaals dezelfde afstanden te doen. In de B-finale werd Sem in de eindsprint nipt geklopt, beiden hadden dezelfde tijd van 24.03 min.

Eindhoven
Wessel Heijnemans zwom in Eindhoven 100 m schoolslag in 1.14.61 min. wat een 3e plaats opleverde, op de 200 m schoolslag in 2.43.96 min. werd hij 6e en op de 200 m vrije slag in 2.12.56 werd hij 5e. prima resultaten welke hij leverde maar allen net boven zijn persoonlijke besttijden.

Janne Englebert , ook present in Eindhoven, startte met 200 m rugslag, in een tijd van 2.17.62 min. zwom hij een persoonlijke besttijd, verbeterde hij het clubrecord en behaalde hij De ONK limiet welke eind juni plaatsvindt.

Ook startte hij op twee schoolslag nummers, de 200 en de 50 m

Op de 200 m kwam hij tot 2.44.21 min. wat een verbetering van bijna 5 sec, betekende van zijn PR, tussentijds zwom hij ook op de 100 m een PR van ruim anderhalve sec. Hij werd hiermee 7e net achter Wessel.

Tenslotte de 50 m schoolslag, in 34.40 sec. ook hier een PR van ruim een halve sec.

Voor Janne zijn 440e PR, een prestatie welke binnen zwemvereniging Hieronymus nog nooit is geleverd! Proficiat Janne. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief