De nieuwe Rocky ziet daglicht.
De nieuwe Rocky ziet daglicht. (Foto: privé foto)

Eerste meters zijn gereden door 'Nieuwe' Rocky

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Vorige week zijn al de zeilen bijgezet om de Rocky op de baan te krijgen in Oud Gastel.


Zaterdag rond 15.00 uur ging de roldeur open van de werkplaats en rolden de Rocky naar buiten en stapte Barend de kooi in om te starten. Een glimlach van oor tot oor was te zien toen de motor aansloeg en de typerende "Rocky" sound te horen was. Doel 1 was gehaald, Rocky is voor Oud-Gastel wedstrijd klaar en kan ingeladen worden in de wipkar. Na het inladen vertrok men naar Oud Gastel, bij aankomst op het wedstrijdterrein kwamen direct de eerste fans en volgers al rond de wipkar staan. In verband met het slechte weer moest men nog even wachten, maar toen men besloot om de achterklep te openen verscheen de nu nog zilver/grijze IH 1066 met zwart wedstrijdnummer 514 op de kap tevoorschijn.

Wedstrijd
Rond 20.30 uur was het vriendenteam Extreme Temptation die de competitie opende met 96.12 meter. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen te verlichten en zo was het aan Ronald Bartels om met Lady Green de eerste afstand op het scorebord te zetten. Met een afstand van 105.44 meter besloot Ronald Bartels deze afstand te zien als een demo en terug te keren voor een nieuwe run. Na Dieselross met 105,84 meter, was het wachten op startplek 10, om 21.10 uur was het zover. Nadat op aanwijzingen van Marc de sleepwagen gepositioneerd was, kreeg Barend het teken de baan op te rijden. Op aanwijzingen van Hans en onder de klanken van "the eye off the tiger" reed Barend Rocky de baan op. Toen de ketting van de sleepwagen bevestigd was ging het toerental omhoog en bij het loslaten van de koppeling kwam Rocky in beweging. Na 10 meter brak Barend de run af, een te behouden setup en te koude motor waren de reden hiervoor. Na Dams Rooster begon het ritueel opnieuw, plaatsen van de sleepwagen en op aanwijzingen de sleepwagen aanhaken. Barend kijkende naar de meters toerde Rocky op en richtte zijn blik daarna over de baan, met wielspin vertrok het span en de pionnen met 10, 20, 30, 40, 50, 60 meter schoten voorbij. Bij de 70 meter vertrouwde Barend het niet en liet het gas los. Zijn vermoeden bleek achteraf waarheid, een probleem in de waterinjectie speelde parten en hierdoor kwamen we niet verder dan 97meter en 46 cm. Helaas was de afstand niet genoeg voor de Pull-off deze dag. Dieselross kon niet terugkeren en eindigde hierdoor op plek 4. Hyteck Red Neck was de eerste in de finale die de baan op kwam, maar hij kwam niet van de start weg en bokte de machine naar een afstand van 1 cm. Voor KAWE Runaway Deer liep het nog slechter af, de tractor liep over naar de zijlijn en werden gediskwalificeerd. Als laatste was het Neighbours Nightmare, Daniël Vriends reedt een run uit het boekje en pakte de eerste plaats met 107.83 cm. Wij zijn heel veel data rijker voor de volgende wedstrijden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief