Religieus Erfgoed in het Arboretum Oudenbosch omringt door prachtige Bruine Beuken. FOTO FRANK VAN ANDEL
Religieus Erfgoed in het Arboretum Oudenbosch omringt door prachtige Bruine Beuken. FOTO FRANK VAN ANDEL (Foto: Frank van Andel)

Vier exposities bij Arboretum Oudenbosch

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Het voorjaar is voor veel mensen bij uitstek de tijd een mooie tuin te bezoeken. De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch in het historische hart van Oudenbosch biedt niet alleen de West Brabanders die gelegenheid, maar gezien de reacties in het Gastenboek van de tuin ook voor velen van elders. De komende zondag 19 mei zijn er bovendien drie exposanten die hun kunst aan de mooie natuur toevoegen. Verder vindt u in de tuin de expositie “Beter met Planten”. Interessant zijn ook de speurtocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop en voor de allerkleinsten de Kabouterspeurtocht. Genoeg reden om in deze tijd een bezoekje aan de Groene Parel van Oudenbosch te brengen.


Thema “Beter met Planten”

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Het thema dit jaar in de rondleidingen het hoofdthema zijn evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje, dat voor € 1,00 te verkrijgen is aan de balie. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Exposities

Zondag 19 mei is de theekoepel het podium voor Jacob Roeg uit Bergen op Zoom voor zijn expositie van met computer bewerkte foto’s. Fotografie loopt als een rode draad door het leven van de 81 jarige Jacob Roeg uit Bergen op Zoom. Zondag 19 mei laat Jacob in de theekoepel een deel van zijn oeuvre met computer bewerkte foto’s zien. Toen Jacob 12 jaar was kreeg hij van zijn buurvrouw in zijn geboortestad Amsterdam een houtencamera, met sluiter aan de voorkant Hij was de koning te rijk met zo’n prachtig cadeau. Vanaf dat moment was fotografie zijn lust en zijn leven.

Jac Brouwers exposeert van 4 mei tot en met 10 juni smeedwerk van Tuinobjecten van oude gereedschappen onder de titel “BROU-ART”. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar, zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten, elk object heeft een naam. Jac is altijd geïnteresseerd in antiek en voorwerpen uit vroegere tijden, bijv. begin 19e eeuw. Daarbij heeft hij in het bijzonder belangstelling voor oude gereedschappen en werktuigen. Een aantal jaren geleden verhuisde hij en zijn vrouw naar Hoeven. Daar beschikt hij over een redelijke werkplaats en een vrij grote tuin. Zo’n 2,5 jaar geleden begon hij met het monteren van oude lederen zadels met van die grote veren op plankjes en verfraaide hij deze met kromme sturen, zoals men die ziet bij wielrennersfietsen. Hij bevestigde deze aan de zijkant van de houten schuur bij zijn huis. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.

Gedurende de maand mei exposeert Will Leonard schilderijen in het toegangsgebouw.

Will is een Amerikaanse kunstenaar, wonende in Den Haag. Hij studeerde kunst aan de Syracuse University, New York. Gedurende 30 jaar verbleef hij in Calcutta. Zijn hobby of ambacht is het schilderen. Een gedeelte van zijn oeuvre exposeert Will in de maand mei op de etage van het toegangsgebouw van de tuin. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief