De nu nog grijze Rocky in volle snelheid.
De nu nog grijze Rocky in volle snelheid. (Foto: privé foto)

Fantastische prestatie Pullingteam Rocky in Langedijk

  Sport en Vereniging

HOEVEN - Waar we al bang voor waren werd werkelijkheid toen vorige week zaterdagavond bij terugkomst in Hoeven Rocky gecontroleerd werd. Flinke schade door storing in de waterinjectie, dus werk aan de winkel. Zondag kwamen de eerste foto’s van een open liggende Rocky in de interne whatsapp groep. De mouwen werden opgestroopt en vrijdagavond stond Rocky weer gereed voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Langedijk.


Zaterdag de laatste check, alles inladen en op pad, met in ons achterhoofd dat we direct na de wedstrijd zouden inpakken en vertrekken, waarom dit was leest u straks. Gearriveerd op het wedstrijdterrein was het uitladen en gereedmaken voor de wedstrijd. Ook nu weer veel bekijks voor de metaalgrijze Rocky. Helaas was RRR (Razende Rocky Reporter) Loek er niet bij en bleef het stil op facebook tijdens het warmdraaien. Door fans en andere aanwezigen hebben we veel media binnengekregen en zo konden we toch iedereen op de hoogte houden, hierbij onze dank. Op de startlijst stond dat we als nr. 2 moesten aantreden, hierdoor konden we weinig van andere teams bekijken en moesten we van eigen waarnemingen uitgaan.

Nadat Neighbours Nightmare hun run hadden gemaakt en de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen aan te passen was het aan Barend om de eerste proeftrek neer te zetten met de aangepaste sleepwagen. Marc had de baan bekeken en positioneerde de sleepwagen, Hans liep voor Rocky uit en dirigeerde Barend recht voor de sleepwagen. Het optoeren begon en even later kwam alles in beweging. Waar vorige week de eerste run nog werd afgebroken, was het nu op een tricky baan met lastige start een run die eindigde bij 103,61 meter. Een mooie afstand, maar of dit genoeg zou zijn voor de Pull Off dat bleef de vraag. We kennen de tractor nog niet echt goed en de condities waren verraderlijk en dan moet je ook nog beslissen of je de afstand laat staan of dat je terugkomt om de run over te doen.

Na nog 3 teams te hebben bekeken was de conclusie dat we de afstand zouden laten staan, wat achteraf goed uitpakte en we met de tweede afstand naar de Pull Off gingen.

In de Pull Off moesten we als eerste aan de bak en in een versnelling hoger probeerde Barend een afstand te zetten waar we van hoopten dat de rest zich stuk zou bijten. Helaas kon de nieuwe Rocky dit nog niet aan en eindigden we met 92,60 meter op een toch mooie plek 3, net na DPP Rednex en de winnaar Mud Patrol. In het algemeen klassement staan we nu op een gedeelde plaats 6 en rustig is de opmars ingezet en hebben we weer veel data binnengehaald.

Na de prijsuitreiking snel ingeladen en bij terugkomst in Hoeven begon het totaal ontmantelen van Rocky, iets na 02.00 uur kwam er een foto op de whatsapp van een Rocky chassis zoals die er eind maart ook uitzag.

Op Moederdag zijn de onderdelen afgeleverd bij straler Johan van Dijk die zelfs meteen begon aan de klus om Rocky weer rood te maken.

Aankomend weekend geen wedstrijd voor het team dus alles heeft even de tijd om goed te drogen en rustig op te bouwen, daarna gaan we op 25 mei naar Loerbeek. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief