Stilleven in het Aziatische gedeelte van de tuin met op de achtergrond de theekoepel podium voor Paul van Loon.
Stilleven in het Aziatische gedeelte van de tuin met op de achtergrond de theekoepel podium voor Paul van Loon. (Foto: Misjelle Ansems)

Arboretum Oudenbosch mooie bezienswaardigheid dicht bij huis

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Op zondag 26 mei zijn er ook nu weer vier exposities en enkele speurtochten. Zoekt u als ouders of grootouders naar een passende ontspanning voor (klein)kinderen? Kies gerust voor een bezoek aan de tuin in Oudenbosch. De tuin heeft enkele speurtochten zoals: De uitgebreide kabouterspeurtocht is voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop. Dit jaar is er bovendien de tocht langs de bomen en planten in het kader van “Beter met Planten”.


Thema “Beter met Planten” komt terug tijdens de rondleidingen en in andere activiteiten van de tuin.

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Het thema komt dit jaar in de rondleidingen terug evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje, tegen betaling te verkrijgen is aan de balie. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Uitbreiding Kabouterzoektocht

Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters. Er zit ongetwijfeld een Paaselement in de tocht tijdens de Paasdagen. De tocht is een topper gebleken gedurende het afgelopen jaar.

Expositie Paul van Loon

Paul van Loon exposeert zondag 26 mei zijn oeuvre klein meubelen. Paul van Loon, geboren te Oudenbosch is voortdurend bezig met ontwerpen en vormgeven. Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg en de PTH in Eindhoven is hij jarenlang deeltijds werkzaam geweest als docent beeldende vorming en bouwkunde. Daarnaast is hij altijd bezig met het ontwerpen en realiseren van meubel- en interieurobjecten. In de Theekoepel presenteert hij enkele kleinmeubelen. Kenmerk van deze meubeltjes is de praktische bruikbaarheid zoals bv. een bijzettafel, plantentafel of kapstok. Daarnaast worden er lampen en object trouvé getoond. Oude armaturen van lampen, kandelaars en “gevonden” voorwerpen worden gedemonteerd en opnieuw samengevoegd. Het resulteert in grappige ietwat vervreemdende objecten.

Expositie Jac Brouwers

Jac Brouwers exposeert van 4 mei tot en met 10 juni smeedwerk van Tuinobjecten van oude gereedschappen onder de titel “BROU-ART”. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar, zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten, elk object heeft een naam. Jac is altijd geïnteresseerd in antiek en voorwerpen uit vroegere tijden, bijv. begin 19e eeuw. Daarbij heeft hij in het bijzonder belangstelling voor oude gereedschappen en werktuigen. Een aantal jaren geleden verhuisde hij en zijn vrouw naar Hoeven. Daar beschikt hij over een redelijke werkplaats en een vrij grote tuin. Zo’n 2,5 jaar geleden begon hij met het monteren van oude lederen zadels met van die grote veren op plankjes en verfraaide hij deze met kromme sturen. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.

Expositie Will Leonard

Gedurende de maand mei exposeert Will Leonard schilderijen in het toegangsgebouw. Will is een Amerikaanse kunstenaar, wonende in Den Haag. Hij studeerde kunst aan de Syracuse University, New York. Gedurende 30 jaar verbleef hij in Calcutta. Zijn hobby of ambacht is het schilderen. Een gedeelte van zijn oeuvre exposeert Will in de maand mei op de etage van het toegangsgebouw van de tuin. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief