Halderbergse kunstenaars kunnen op warme belangstelling rekenen.
Halderbergse kunstenaars kunnen op warme belangstelling rekenen. (Foto: A. Onnink)

Kunst- en atelierroute Halderberge goed op stoom

  Sport en Vereniging

HALDERBERGE - Dit jaar gaat de Kunst- en atelierroute Halderberge voor het eerst van start. Deze eerste editie kon vanaf het eerste begin op grote belangstelling rekenen. De aanmeldingen van potentiële, gevestigde en aanstormende kunstenaars was overweldigend, aldus Arie Onnink, initiatiefnemer van het evenement.


Mede-initiatiefnemer Astrid Kriesels: "Veel kunstenmakers kunnen nu eindelijk in (vaak) eigen omgeving hun kunstwerk tonen". Het aanbod van expositieruimtes is groot en erg gevarieerd. Onnink: "Van hotel tot huiskamer, van achtertuin tot sportpark, van vliegveld tot werkatelier. Die verscheidenheid is wat deze kunst- en atelierroute zo bijzonder maakt".
Het doel van de, speciaal hiervoor opgerichte, stichting is 'het stimuleren en promoten van lokale (beeldende) kunst en de kunstenaars, om een levendig kunstklimaat in de gemeente Halderberge te ontwikkelen'. Dit lijkt met deze grootse opzet geslaagd.
In veel gevallen blijkt het exposeren van gemaakt werk een grote en tijdrovende stap. Met deze route hoopt de Kunst- en atelierroute Halderberge de lokale en regionale kunstenaars een mooi podium te bieden.
De route is gepland tijdens de Open Monumentendag en tijdens de Cultuurmaand. "Wat dat betreft versterkt alles elkaar. Mensen gaan op pad en worden in dat weekend helemaal ondergedompeld in kunst en cultuur, er zijn ergere dingen denkbaar", aldus Onnink.
"Ook de horeca heeft ingehaakt, dus wie tijdens zijn route even een moment rust wil pakken heeft alle mogelijkheid", volgens Kriesels.

Brochure
Brochures van de Kunst- en atelierroute Halderberge zijn binnen afzienbare tijd beschikbaar bij diverse horecapunten en op tal van plaatsen binnen Halderberge.
De route kan wandelend, fietsend of per auto gevolgd worden
De Kunst- en atelierroute Halderberge vind dit jaar plaats op 14 en 15 september. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief