Start triathlonweek met Tridaagse. FOTO WIM VAN DEN BROEK
Start triathlonweek met Tridaagse. FOTO WIM VAN DEN BROEK (Foto: Wim van den Broek)

Triathlonweek Oud Gastel is meteen goed begonnen

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL – Het zijn hectische, masar tegelijk ook leuke dagen voor organisatie ’t Veerke. De 35e Triathlonweek is maandag in gang gezet. Dat gebeurt traditiegetrouw met de Tridaagse. In plaats van de drie onderdelen achter elkaar te doen, is het eerst een avondje zwemmen in Blankershove, dan een avondje fietsen en woensdag een avondje wandelen of eventueel joggen. Aan de Tridaagse doen dit jaar 53 deelnemers mee, een record. Dinsdagavond is bovendien het proefzwemmen in de Roosendaalse Vliet. De ervaring leert dat zo’n 1 op de 10 triatleten komt proefzwemmen en ook sfeer proeven.


Vrijdag gaat het programma dan verder met de Rabobank jeugdtriathlon, waarvoor kinderen zich nog snel kunnen aanmelden via de website www.tveerke.nl of als ze op tijd zijn en fiets en andere spullen meebrengen aan het zwembad. We beginnen met de jongste groep 3 om 18.30 uur en vervolgens gaat elk half uur een hogere groep te water tot we eindigen bij groep 8 en de middelbare scholieren. Die beginnen om 21.00 uur. Ouders mogen het dan eventueel ook proberen. We hebben al zo’n 70 aanmeldingen, maar daar kunnen er nog wel een paar bij. Er zijn nog twee startmomenten met ruimte in dat weekend. De jeugdtriathlon op vrijdag en de trio-triathlon op zaterdag 22 juni. Formeer een team bestaande uit een zwemmer, een fietser en een loper. Aanmelden kan eveneens via www.tveerke.nl ook voor de afsluitende barbecue op zaterdag trouwens.

Zaterdag is dan de grote dag. De 35e Verwer & Janssentriathlon. Brabants Mooiste begint met de wedstrijdserie over 1/3e afstand met alle grote toppers uit het land bijeen. Dat zijn Evert Scheltinga, Sven Strijk, Erik-Simon Strijk, Milan Brons, Chris Brands, Marijn de Jonge, Tim den Braber, Erik Doornbos en van Belgische zijde Ruben Geys, Pamphiel Pareyn, Gunther Bernar en Benny Peeters. Verder zijn van het lange werk Jan Blokland, Franck van Graas, Leon van Hamersveld, Michael Krijnen, Michiel van Bellen, Lex Kiewied, Leon van de Wilde, Pascal Valentijn, Jim Doornbosch en Manolo Dequero Vazquez. Bergenaar Tom de Jonge is en blijft de man uit de streek. Bij de vrouwen is dat Annika Spronk uit Standdaarbuiten. Maar ook zij krijgt het niet cadeau met Anne Zijderveld, Janien Lubben, Rahel Bellinga, de Italiaanse Eugenia Colle Pocoroba, Juriena de Vries, Cora Vlot, de Belgische Deborah Ghyselen en Inge Vancauwenberghe, Dagmar Krijnen, Bernardette Lohmann, militair kampioene Marloes Voorhout en Liane van Egmod. Zij allen strijden om een plekje op het grote podium. Na de wedstrijd volgen twee series 1/8e afstand met tal van Gastelaren, een kwart triathlon en de uitsmijter van de dag is de trio-triathlon om 14.30 uur met bijna 100 trio’s, die allemaal hopen te finishten op het die dag tot Wim van den Broekplantsoen gedoopte evenemententerrein. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Instructeur EHBO/BHV kernvaardigheden

Oud-Vossemeer

Interieurverzorg(st)er

Werkendam

Ervaren administrateur

Steenbergen

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Kapper m/v

Oudenbosch

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief