De laan met Zilverlinden een plaats voor verkoeling. FOTO FRANK VAN ANDEL
De laan met Zilverlinden een plaats voor verkoeling. FOTO FRANK VAN ANDEL (Foto: Frank van Andel)

Arboretum Oudenbosch tijdens warme dagen een plaats voor verkoeling

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch een oase van rust, stilte en op zomerse dagen een plaats voor verkoeling tijdens een heerlijke wandeling. Voor de wandeling is er keuze genoeg zoals de Paterstuin, het Aziatisch gedeelte, de Lindenlaan enz. Wilt u doel gericht wandelen kiest dan voor de route met het routeboekje Beter met Planten. De bomen en planten van deze route zijn gemarkeerd met injectiespuiten.


Tip: Combineer zondag een bezoek aan het arboretum met een wandeling over het Parelpad Oudenbosch, de routebeschrijving vindt u in het folderrek in de hal van het toegangsgebouw.

Thema “Beter met Planten” komt terug tijdens de rondleidingen en in andere activiteiten van de tuin. In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Het thema komt dit jaar in de rondleidingen terug evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Kabouterzoektocht

Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters. Voor deze tocht krijgt u op verzoek aan de balie een platte grond van de tuin met de plaatsen waar de kabouters te vinden zijn. Het is een leuke ontspanning die niet alleen de kleintjes veel plezier geeft maar ook de begeleidende ouderen.

Exposities

Schilders club Lady’s Art exposeert in juli in het toegangsgebouw. Lady's Art is een schildergroep, bestaande uit Chris Wauters, Toos van Steen, Ida Beuzenberg, Leni Frijters, Aukje Mostert, Helga den Hoed en Margriet Bol. Wekelijks komen zij bij elkaar om samen te schilderen en/of te tekenen in Standdaarbuiten. De clubleden schilderen met aquarel, acryl, of olieverf, of tekenen met potlood, kleurpotlood, pastel en pen. Ieder van hen heeft haar of zijn eigen stijl en voorkeur voor een bepaalde techniek. Voor de expositie in het Arboretum Oudenbosch is gekozen voor het thema Natuur. Een thema dat volgens de leden van de club goed past bij de locatie waar wordt geëxposeerd, het toegangsgebouw een rijksmonument uit 1889.

Kaije Feenstra exposeert in de maand juni haar oeuvre tekeningen. Kaije geboren in Djakarta heeft haar opleiding docent beeldend kunstenaar gevolgd aan Koninklijke Academie Beeldende Kunsten te Den Haag. Op dit moment zijn bespiegelingen over het landschap en verschillende biotopen van landschappen een thema in haar werk. Het werk wat in Oudenbosch op de etage van het toegangsgebouw komt te hangen is een reeks tekeningen die gedurende 4 jaar in de ochtend gemaakt zijn met potlood, aquarel en restjes koffie. De serie heet dus ook “Potloodenkoffie”. Het zijn gedachtes en emoties die hun oorsprong vinden in de natuur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief