Uitleg tijdens een van de exposities van Onnink. FOTO H. MEIJER
Uitleg tijdens een van de exposities van Onnink. FOTO H. MEIJER (Foto: H. Meijer)

Cultuurprijswinnaar Onnink exposeert

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - De schilderijen die Onnink toont, kenmerken zich door veel, dan wel juist weinig kleurgebruik. Het zijn stuk voor stuk meesterwerken die je misschien niet snel in een huiskamer of slaapkamer vindt, maar die de kijker zeker niet onberoerd laten. "Als mijn werk gespreksstof oplevert, geeft het mij voldoening", geeft Arie te kennen.


"Onnink past een heel boeiend vervreemdend effect toe en dat maakt het werk anders en interessant. Ogenschijnlijk lijkt zijn werk realistisch maar er hangt een nieuwsgierig makende sfeer in het werk: een blik, de kleur of een houding of vervorming verraden dat er meer aan de hand is in je schilderijen", aldus een bezoeker.

Hoewel hij daar niet bewust op aanstuurt, wordt veel van zijn werk als triest, confronterend en soms zelfs choquerend ervaren. Maar steeds is er weer die knipoog in verwerkt die zegt het allemaal niet al te serieus te nemen. En dat is dan weer precies in tegenstelling tot zijn eigen beschrijving van het werk: Serious art, want er wordt al genoeg gelachen.

Tijdens de expositie in het raadhuis, onder de noemer "Dolle boel", exposeert Onnink werken van voorgaande jaren, aangevuld met wat recenter schilderwerk.

Vanaf 5 juli is de expositie geopend in de raadzaal van het gemeentehuis in Oudenbosch, te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Wie meer actuele werken van hem wil zien moet 7/8 en 14/15 september naar de expo van kunstenaarscollectief CCH in de Mariaschool in Oudenbosch gaan kijken.

Deze expositie sluit op 14/15 september aan bij de nieuwe Kunst- en atelierroute Halderberge, als één van de grootste kunstroutes van West- en Midden-Brabant een must voor de kunstliefhebber. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief