Roos en Janne Englebert. FOTO RONALD ENGLEBERT
Roos en Janne Englebert. FOTO RONALD ENGLEBERT (Foto: Ronald Englebert)

Roos en Janne Englebert presteren goed op Open Nederlandse Zwemkampioenschappen

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Bij de Open Nederlandse Zwem Kampioenschappen lange baan (50 meter bad) in het mooie zwembad Amerena in Amersfoort, wat gehouden is op 21, 22 en 23 juni hebben Roos en Janne zich naar erg prima prestaties gezwommen.


Om deel te kunnen nemen aan deze kampioenschappen moet men aan bepaalde limieten voldoen welke men zwemt tijdens het afgelopen seizoen. Zowel Roos als Janne hadden aan deze voorwaarden voldaan en konden daardoor als jonge zwemmers zich meten met de Nederlandse top.

Roos zwom er de 400 meter wisselslag en Janne de 200 meter vlinderslag en de 200 meter rugslag.

Voor Roos is deze 400 wissel momenteel het meest interessant om te zwemmen, deze combinatie van de slagen, gekoppeld aan een goed duurvermogen helpen haar om zich prima staande te houden tussen de gevestigde orde op dit nummer.

Ze startte in de eerste serie van de dag, na de vlinderslag kwam ze als derde door om tijdens de rugslag de leiding te nemen en deze niet meer af te staan. Haar eindtijd van 5.27.53 min. was goed voor een 23e plaats in het totale deelnemersveld en een verbetering van haar beste tijd ooit gezwommen van ruim 5 sec. Een meer dan tevreden Roos dus!

Janne zwom zich op de 200 meter vlinderslag naar 2.22.04 min. wat goed was voor een 16e plaats en op de 200 meter rugslag deed hij het nog een fractie beter, met een eindtijd van 2.14.76 werd hij 13e. Deze tijd was de tweede welke hij ooit heeft gezwommen op dit nummer! Ook Janne dus erg tevreden met zijn prestaties als jeugdzwemmer tussen de senioren.

Nu hij afscheid neemt van de jeugd categorie is de uitdaging om zich in enkele jaren tijd te ontwikkelen op deze nummers en de 400 meter wisselslag om een plaatsje bij de eerste 10 te behalen.

Voor beide een zeer mooie afsluiting van een heel mooi zwemseizoen! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief