Kinderen tijdens een Kindermiddag aan het werk bij een opdracht.
Kinderen tijdens een Kindermiddag aan het werk bij een opdracht. (Foto: Frank van Andel)

Vol programma in de eerste week zomervakantie bij Arboretum

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Op woensdag 10 juli is in Arboretum Oudenbosch de jaarlijkse zomerkindermiddag. Het thema van 2019 is: Beter met Planten. Deze middag is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Jonge kinderen hebben begeleiding van volwassenen nodig, iets oudere kinderen kunnen zelfstandig langs alle opdrachten lopen. Kinderen mogen alle opdrachten doen, maar dat is niet verplicht.


Starten kan tussen 13.30 en 15.00 uur. De middag eindigt om 16.30 uur. De kindermiddag gaat (bijna) altijd door. Als het nodig is, passen we het programma aan. Er zijn 15 opdrachten voor enkele heb je je zintuigen nodig, een knutselopdracht, wat doe je met keukenkruiden?, yoga voor kinderen, wat zijn de ingrediënten van drop?, enz. Natuurlijk kun je iets drinken en snoepen. Tot 7 juli in het Arboretum Oudenbosch, Achter ’t Postkantoor 1,4731 PM Oudenbosch. Telefoon: 0165-317171, www.arboretumoudenbosch.nl.

Bezinnen in 't Groen

Was jij er ook bij vorig jaar, bij die heerlijke Tai Chi-les in onze botanische tuin Arboretum Oudenbosch? Wat een cadeau was dat! Blote voeten in het gras, verstilde bewegingen en een diep gevoel van samen-zijn. Daarom op herhaling: een Tai Chi-ochtend tijdens Bezinnen in het Groen. Voor mensen met én zonder Tai Chi-ervaring.

Over Tai Chi Tao - Chi Kung: Tai Chi is een oude, mooie, zachte bewegingsvorm uit China. De bewegingen bestaan uit soepele, vloeiende bewegingen die in elkaar over gaan. Praktisch: De zintuigenwandeling is zondag 7 juli van 10.00-12.00 uur. Aanmelden kan via jamie@jamienederpel.nl

Concert Mimanski

Muziek- en zanggroep Mimanski uit Etten-Leur geeft 7 juli een concert in de serie “Muziek in 't Groen. Mimanski onder leiding van muziekdocente Mieke Manders verzorgt op zondag 7 juli vanaf 14.00 uur een concert in de serie “Muziek in 't Groen” in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Het uitgebreide repertoire bestaat vooral uit vrolijke volksmuziek die door het publiek erg wordt gewaardeerd. De muziekgroep bestaat uit muzikanten met klarinet, accordeon, gitaar en bas, viool en dwarsfluit. Bij sommige muziekstukken wordt er gezongen.

Exposities

Ad Nieuwlaat exposeert zondag 7 juli zijn oeuvre foto’s. Ad Nieuwlaat heeft fotografie als hobby sinds 1978. Sinds september 1982 is Ad lid van Fotogroep West-Brabant waar uitgebreidere foto en doka technieken werden ontwikkeld. In de doka gaf dat de mogelijkheid aan een afdruk wat extra’s toe te voegen waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt. Vrij laat werd de overstap naar digitale fotografie gemaakt. Het doka werk werd vervangen door de bewerking op de computer. Op fotografie gebied heeft Ad vele interesses en hij maakt dan ook foto’s van natuur, landschappen, gebouwen, enz. Een variatie aan onderwerpen wordt in de beperkte ruimte van de theekoepel in het arboretum Oudenbosch zondag 7 juli getoond.

Schilders club Lady’s Art exposeert in juli in het toegangsgebouw. Lady's Art is een schildergroep, bestaande uit Chris Wauters, Toos van Steen, Ida Beuzenberg, Leni Frijters, Aukje Mostert, Helga den Hoed en Margriet Bol. Wekelijks komen zij bij elkaar om samen te schilderen en/of te tekenen in Standdaarbuiten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief