Cees van der Horst, een van de oud-wielrenners waarvan op de expositie foto's zijn te zien.
Cees van der Horst, een van de oud-wielrenners waarvan op de expositie foto's zijn te zien.

Heemkundekring Standdaarbuiten gaat op sportieve tour

Sport en vereniging

STANDDAARBUITEN - Op 7, 8, 14 en 15 september is in de molen Persephone aan de Molenstraat in Standdaarbuiten een tentoonstelling van de Heemkundekring “’t Sandt daer buijten” te bezoeken. Deze tentoonstelling heeft als thema “Sporters en sportverenigingen in heden en verleden”.

Op de tentoonstelling zijn foto’s en krantenknipsels te bewonderen over sporters en sportverenigingen uit Standdaarbuiten en Noordhoek.

Op een eerdere oproep in deze krant is een groot aantal reacties binnengekomen die samen met archiefstukken van de Heemkundekring een gevarieerd beeld geven van het rijke sportleven in Standdaarbuiten en Noordhoek.

Dat het sportleven in Standdaarbuiten en Noordhoek meer is dan voetbal en tennis wordt op de tentoonstelling duidelijk.

Natuurlijk ontbreekt de in deze dorpen populaire duivensport niet.

Gevarieerd aanbod
Maar ook voor boogschieten, boksen, wielrennen, veldrijden, darten, jeu de boules, atletiek, survival, motorsport, racen, karten, ultraloop, zwemmen, triathlon, tafeltennis, handbike, volleybal, vissen, biljarten, gymnastiek en turnen is een plaatsje op een van de vele tentoonstellingspanelen ingeruimd.

En zelfs van de al lang niet meer bestaande korfbalvereniging Be Quick zijn foto’s te zien.

Kortom, een zeer gevarieerd aanbod temeer omdat er niet alleen foto’s en krantenknipsels bekeken kunnen worden maar ook veel andere attributen zoals aanplakbiljetten van wedstrijden, gigantische kampioensbekers, medailles, etc.

De tentoonstelling is op bovengenoemde dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De officiële opening, die verricht zal worden door een Standdaarbuitense oud-sporter is op zaterdag 7 september om 14.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief