Start en finish is op de Markt van Oud Gastel.
Start en finish is op de Markt van Oud Gastel.

Zaterdag zevende lustrum Van Zuilichem Vlietloop

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Het zevende lustrum van de Vlietloop nadert. Zaterdag is het zover. Het deelnemersveld groeit nog met de dag, naar verwachting mogen we weer zo’n 300 atleten verwelkomen. Atleten als Mels Lambregts en Roel van Nes maken de wedstrijd op voorhand al weer spannend en interessant. Nederlands kampioen crossduathlon Rody Kroon doet mee evenals Alexander Picard. Het marathonduo Arno en Meriem van Triest uit Putte is van de partij en de kans is groot dat ook Jeroen van Damme, Huub Maas, Toon Heeren en al die andere bekende lopers uit de regio zich melden. De 35e Van Zuilichem Vlietloop wordt weer een waar loopfeest.

Voor de vierde keer biedt de organisatie een geweldig loopaanbod qua afstanden: 5, 10 en een halve marathon. En ook de jeugd blijft natuurlijk betrokken. De Oranjeloop staat al zo’n veertig jaar steevast op het Koningsdagprogramma. De laatste startserie bestaat uit leerlingen van groep 7 en 8 basisschool. De middelbare scholieren kiezen immers al voor de 5 kilometer. Dat is voor hen sfeervoller en sportiever dan de vele rondjes door het dorp. De 5 kilometer is – meer dan de 5 Engelse Mijl in voorgaande jaren – vooral een recreatieve loop. Er is geen prijsuitreiking aan verbonden.

Deelname aan de Oranjeloop blijft Gratis en hoewel het Oranje-programma groeit en groeit, past de Oranjeloop daar precies tussenin. Omwille van verdere activiteiten (er gebeurt vanalles in het dorp) is de huldiging van de winnaars eerder dan voorgaande jaren. Alles uiteraard op Koningsdag, zaterdag 27 april. De 39e editie van de Oranjeloop vangt aan om 12.30 uur.

Programma
Het programma voor de andere hardlopers, trimmers, wedstrijdatleten, recreanten, levensgenieters enzovoorts begint ook al om 13.30 uur. Dat is de 5000 meter. De prachtige en ook snelle parcoursen zijn inmiddels allemaal te zien op de website van de organisatie www.tveerke.nl

De starts en finishes op de Markt, het lopen door hartje Gastel en ook de polders met de Vliet langs je zij, de passage Borchwerf: het maakt de Van Zuilichem Vlietloop zeer gevarieerd.

Mooi zijn ook de vele passages over de Markt, zonder daarvoor hetzelfde rondje te lopen. Elke lus heeft een eigen karakter en lengte.

Als alle 5 kilometer-lopers binnen zijn, maken de atleten zich op voor de 10 kilometer en halve marathon. Voor de derde maal zijn beide wedstrijden opgenomen in het West-Brabant Loop Circuit. Zowel de 10 kilometer als de halve marathon maken namelijk deel uit van het WBLC 2018. Dus wie denkt meer punten te scoren op de langste afstand ooit in bijna twintig jaar WBLC: die kiest voor de 21 kilometer. Wie toch op zijn of haar snelheid gokt, pakt de tien! Beide startgroepen gaan om 14.30 uur van start. Via de voorinschrijving kunnen deelnemers aangeven in welk startvak zij willen beginnen.

Inschrijven doen veel atleten uiteraard in de voorinschrijving, dat voorkomt lang wachten in Zaal ’t Hart van Gastel waar op 27 april vanaf 12.00 uur kan worden ingeschreven aan de inschrijftafel.

Aan de voorinschrijvingen te zien, komen steeds meer atleten ook van buiten de regio West-Brabant omdat het aantal halve marathons in ons land niet zo heel groot is. De landelijke uitstraling voor de Van Zuilichem Vlietloop!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief