Optreden Happy Notes bij Kronestede. FOTO L. VAN MEER
Optreden Happy Notes bij Kronestede. FOTO L. VAN MEER Foto: L. van Meer

'Doe meer met muziek' met muziekvereniging St. Caecilia en basisschool Uniek

Sport en vereniging

HOEVEN - Op donderdag 23 mei om 18.45 uur bent u allen van harte welkom om te komen luisteren en kijken naar de afsluiting van de Muziekexpress. In samenwerking met Muziekvereniging St. Caecilia worden er op de Hoevense basisschool al enkele jaren muzieklessen gegeven in de groepen 4, 5 en 6.

Groep 4 begint met algemene muzieklessen b.v. ritmeoefeningen en zingen. Groep 5 krijgt blokfluitlessen waarin ook ritme oefeningen verweven zitten. En groep 6 vormt met de hele klas een Expressorkest. Deze lessen worden gegeven door Djuri den Tuinder, Rogier de Pijper en Lydia van Meer. De kinderen hebben ongeveer 22 lessen per schooljaar en het enthousiasme spat er van af. Wat is er ook mooier dan samen muziek maken. Daarom willen de kinderen graag aan iedereen laten horen wat ze hebben geleerd.

St. Caecilia heeft 2 mooie orkesten, een Fanfareorkest met een leerlingen groep de Happy Notes en een Drum- en malletkorps met een leerlingen groep JES. Natuurlijk is het mogelijk om muzieklessen te gaan volgen bij muziekvereniging St. Caecilia en mee te gaan spelen met een van deze orkesten.

Leerorkest

Het volgende schooljaar start St. Caecilia weer met een Leerorkest. Alle instrumenten uit de fanfare en het drum- en malletkorps kunnen bespeeld worden. Voor slechts een klein bedrag leer je in 6 lessen de beginselen van het muziek maken en kun je beleven of muziek maken wel iets is voor jou. Het leerorkest is voor alle leeftijden vanaf groep 4. Ook volwassen leerlingen zijn van harte welkom. Op 28 mei kun je in Het Kompas tussen 18 en 19 uur een instrument komen kiezen en informatie krijgen over de lessen. Of mail naar opleidingen@muziekvereniginghoeven.nl.

Wist u dat muziek maken slimmer maakt?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief