Activiteit: Luisterlezing Keizersconcert van Beethoven
  • Alles
  • (1)
    Inzameling
  • (1)
    Rommelmarkt
  • (1)
    Cursus - Workshop

Luisterlezing Keizersconcert van Beethoven

vrijdag 25 september 20:00 t/m 22:30 uur

Het is 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Speciaal daarom neemt Leo Wolfs u mee in de wereld van Beethovens 5e Pianoconcert dat werd gecomponeerd tussen 1809 en 1811 in Wenen. Dit pianoconcert, meestal bekend onder de naam Keizersconcert, was het laatste van Beethoven. Laat u verrassen en inspireren! In december van dit jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn. We kennen niet zijn exacte geboortedatum, maar we weten wel dat het in december is geweest. 

Wat maakt Beethoven zo bijzonder, als mens en als componist? Waar kunnen we hem plaatsen in de (muziek)geschiedenis? Hoe klinkt zijn muziek? Wat heeft zijn muziek beïnvloed? Beethoven schreef zo’n 398 muziekwerken: symfonieën en andere werken voor orkest met of zonder solist(en), kamermuziek, één opera, koorwerken, liederen. We gaan één muziekwerk van de componist uitgebreid behandelen,  integraal bekijken en beluisteren: zijn Pianoconcert nr.5, zijn Keizersconcert. Wat is een soloconcert, hoe zit het elkaar, wat is een sonatevorm, wat is een cadens, de structuur van een soloconcert, de fortepiano, enzovoort? Maar bovenal gaan we genieten van deze muziek. Want daar gaat het om!

De luisterlezing vindt plaats in de Cuyperszaal (onder de Basiliek – ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De lezing is twee keer een uur met pauze waarin er gelegenheid is om met elkaar door te praten.


deel deze activiteit

Locatie

Cuyperszaal
Oudenbosch
Markt 57
4731HN


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>