Burgemeester overhandigt cadeau aan kinderburgemeester.
Burgemeester overhandigt cadeau aan kinderburgemeester. (Foto: Armanda Bakx)

Burgemeester verrast Minke Laros kinderburgemeester

  Algemeen,Nieuws

OUD GASTEL - Donderdag 18 juni was er onverwachts bezoek voor de jarige kinderburgemeester van Halderberge. Minke Laros, uit groep 8, werd op haar basisschool, OBS De Linde, in Oud Gastel verrast door niet minder dan burgemeester Heleen van Rijnbach. Minke was jarig en dat werd wel heel bijzonder gevierd. 


Mevrouw de burgemeester had alles in het grootste geheim met de school voorbereid. En toen ze dan ook om kwart voor één in groep 8 van OBS De Linde verscheen, was de verrassing compleet.

Minke (12) is (voorlopig) de laatste kinderburgemeester in een rij van 8. Burgemeester Heleen stelde dat Minke wel heel actief is geweest in het afgelopen jaar.

Ze was bij heel veel evenementen en hield zelfs een livesessie met de ‘grote’ burgemeester.

Een actieve meid dus.

Bijzonder jaar

IB-er juf Lianne gaf het gezelschap een rondleiding. En eenmaal in het klaslokaal gekomen, kreeg Minke een mooi verjaardagscadeau.

Groepsjuf Armanda Bakx heeft samen met collega Celeste Kromdijk, groep 8 onder haar hoede. De burgemeester stelde zich heel informeel voor. Ze kwam goed bij de kinderen over. Ze zei dat ze hier zowel voor het afscheid als de verjaardag was. Ze sprak over een bijzonder jaar, waarin Corona helaas nogal impact had gehad.

De ontmoeting met Timberwolf Bryce Clayton Thornton in Oudenbosch had bij Minke veel los gemaakt. Daarom kreeg ze als cadeau een boek hierover.

Burgemeester Heleen: “Beste kinderen. Hoe is het gegaan met het thuisonderwijs? Jullie hadden het afscheid van OBS De Linde natuurlijk heel anders voorgesteld.”

Gelukkig dat alle 23 schoolverlaters in de laatste twee weken, diverse zogenaamde schoolverlatersdagen hebben. Onder andere een stoet met mooie auto’s tractoren en busjes die door het dorp Oud Gastel gaan toeren. Natuurlijk ontbreekt daarbij de rode loper niet.

Er is een afscheidsdisco gepland, maar ook oud-leerkrachten nemen afscheid van groep 8 en hebben allerlei activiteiten voorbereid.

De musical kan helaas, door de Cororna-richtlijnen, niet voor publiek opgevoerd worden. Hiervan wordt wel een film gemaakt.

Tas met cadeautjes

Minke: “Ik vind het superleuk allemaal. Wat een verrassing vandaag op mijn verjaardag.” Haar mama had voor de burgemeester en wethouders vooraf al een tas met cadeautjes afgegeven. Deze heeft Minke overhandigd aan de burgemeester.

Mogelijk laatste kinderburgemeester

Op OBS De Linde meent men dat ze van Minke in de toekomst beslist nog wat gaan horen. Ze beschikt over een goede algemene ontwikkeling, zal ongetwijfeld in een leidinggevende functie belanden en heeft capaciteiten voor een latere baan in een bestuur. Ze is mogelijk de laatste kinderburgemeester van Halderberge. Maar wel een heel bijzondere hoor. Deze ervaring kan ze de rest van haar leven meedragen.

Ook haar ouders hebben bijgedragen aan haar succes.

Voorlopig geeft de gemeente aan dat er geen nieuwe verkiezing van een kinderburgemeester komt. Er loopt namens Halderberge een onderzoek door twee studenten, waarvan over enige tijd bekend wordt wat het advies zal zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>