Uitverkocht kerkplein tijdens Hoeven Live.
Uitverkocht kerkplein tijdens Hoeven Live. Foto: Iris Schellingerhout Photograpy

Hoeven Live zet grote stap vooruit!

Algemeen,Nieuws

HOEVEN – Afgelopen zaterdagavond vond de negende editie van het muziekfestival Hoeven Live plaats. Gezien het uitverkochte kerkplein was het duidelijk dat iedereen weer zin had in een feestje. Meer dan 600 bezoekers genoten deze avond van de beste pop- en rockbands uit de omgeving.

Het festival staat al sinds 2012 jaarlijks op de kalender, helaas moest het festival echter zowel in juni 2020 als 2021 uitgesteld worden. De organisatie was dan ook erg blij dat hun festival nu in september wel door kon gaan. Alex Oonincx: “Begin juli stonden we voor een lastige keuze, gaan we ons voorbereiden op een editie in september of schuiven we het door naar 2022. We hebben besloten om er toch voor te gaan en waren erg blij met het voor ons goede nieuws begin augustus dat festivals tot 750 bezoekers door mochten gaan.” Er moest echter wel gewerkt worden met entree tickets en testen voor toegang, maar dat kon de pret niet drukken. Jort Schoemaker: “Met de beschikbare ruimte konden we maximaal 600 kaarten verkopen. Deze waren allemaal woensdagavond al uitverkocht. Gezien de vele reactie hadden we er zeker 700 kunnen verkopen.”

De avond zelf was een groot succes. Om half zeven stonden de eerste bezoekers al in de rij om niets te hoeven missen. De organisatie werkte dit jaar met een nieuw concept van twee podia tegenover elkaar, de zeven bands wisselden elkaar daardoor in hoog tempo af. Direct na de laatste noot van de ene band, klonk het eerste nummer van de volgende band. Dat concept is zeker voor herhaling vatbaar aldus Erik Oonincx: “In het verleden begonnen we al eerder en zat er tussen de optredens zo’n 20 minuten pauze. Met deze opzet was het veel dynamischer en daardoor wisten we de bezoekers ook de hele avond vast te houden op het kerkplein.”

De enthousiaste reacties van alle bezoekers vragen zeker om een tiende editie in 2022.
Alex Oonincx: “De datum voor 2022 is nog niet bekend, maar dat de tiende editie er gaat komen is zeker. Wanneer we hier meer over weten zullen we onze bezoekers daar via onze social media over informeren.” Voor degene die het festival gemist hebben, zal daar binnenkort ook een aftermovie te vinden zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief