Logo internetbode.nl/halderberge

Brandweerjubilarissen Halderberge gehuldigd


HALDERBERGE - Op zaterdag 18 maart kwamen alle brandweervrijwilligers van Hoeven, Oudenbosch en Oud Gastel bij elkaar voor de jaarlijkse korpsavond.

Clustercommandant Berrie de Groot heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder burgemeester Vonk-Vedder die er voor de eerste keer bij was.

Daarna werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Nico Smit, onze brandweercollega uit Hoeven die op 9 maart jl. op 58-jarige leeftijd is overleden aan een slopende ziekte.

Vervolgens was het woord aan Burgemeester Vonk. Zij sprak haar waardering uit voor het werk van de brandweervrijwilligers en de partners die altijd achter hun staan. Er wordt immers veel tijd gestoken in opleidingen en oefeningen door de brandweervrijwilligers zodat zij vakbekwaamheid zijn en blijven. De burgemeester riep op om ook meer vrouwen bij de brandweer te krijgen.

Na de toespraken werden 11 nieuwe vrijwilligers voorgesteld (5x Hoeven, 2x Oudenbosch en 4x Oud-Gastel) en werden 6 uitdiensttreders nogmaals bedankt voor hun inzet van afgelopen jaren: Patricia Jansen (Hoeven), Johan Musters (Oud Gastel), Nicky Lankhuyzen (Oud Gastel), Marco Stroop (Hoeven), Marcel Martens (Hoeven) en Jos van de Pol (Oudenbosch).

Alle behaalde diploma's en bevorderingen werden ook genoemd.

Toen was het tijd om de jubilarissen te huldigen en in de bloemetjes te zetten:

10 jaar: Harm Verwijs (Oudenbosch) / 12½ jaar: Sjoerd Bartelen (Oud Gastel), Cobie Buurstee-Zagers (Oud Gastel), Eduard Leeuwestein (Oudenbosch), Jos van de Pol (Oudenbosch)/ 20 jaar: Mario Meesters (Oud Gastel) / 30 jaar: John Hopstaken (Oudenbosch) / 40 jaar: Berrie de Groot (clustercommandant)

Tot slot had de burgemeester nog een verrassing voor Johan Musters uit Oud Gastel. Hij is vorig jaar uit dienst getreden na 29 jaar brandweerdienst. Als blijk van waardering voor zijn langdurig dienstverband heeft hij een Koninklijke Onderscheiding hiervoor ontvangen. Johan nam vol trots deze bijzondere onderscheiding in ontvangst.

Na het officiële gedeelte was er een gezellig informeel samenzijn met een hapje en drankje.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief