Onderzoek onder álle Halderbergse Wmo-cliënten met huishoudelijke hulp

HALDERBERGE - Iedere inwoners van Halderberge die in het kader van de Wmo huishoudelijke hulp krijgt van de gemeente, kan in de maanden december, januari of februari een telefoontje van de gemeente verwachten met de vraag hoe deze hulp wordt ervaren. Mede vanwege de eerdere, voor de gemeente niet heel positieve uitspraak, van de rechter betreffende deze tak van sport, wil het college van B&W precies weten waar de de knelpunten liggen en welke verbeterpunten er zijn. "Onze cliënten weten het het beste, van hen kunnen we alleen maar leren."


Deze zomer oordeelde de rechter dat Halderberge zorgaanbieders teveel ruimte heeft gegeven om te bepalen wat er gedaan moet worden om ‘een schoon en leefbaar huis’ te realiseren, terwijl dit haar eigen verantwoordelijkheid is. Er werden uitspraken gedaan door zowel de Centrale Raad van Beroep (CRvB) als door de Rechtbank Zeeland West-Brabant uitspraken gedaan over hulp bij het huishouden. Deze laatste oordeelde dat de gemeente Halderberge opnieuw moet kijken naar maatwerkvoorzieningen voor huishoudelijke hulp.

Knelpunten Een van de acties die de gemeente hierop onderneemt is een grootschalig onderzoek onder alle Wmo-klanten. "Wij willen een zorgzame gemeente zijn. Daarom willen wij heel graag van alle inwoners die op enige manier ondersteuning krijgen van de Wmo weten hoe zij dit ervaren: waar ervaren zij knelpunten? Hoe hebben zij het proces totdat zij ondersteuning kregen, ervaren? Hebben zij tips voor ons? De uitkomsten van het onderzoek zijn voor ons zeer belangrijk om knelpunten op te kunnen gaan lossen. We willen dat niemand van onze inwoners die ondersteuning nodig hebben tussen wal en schip valle", zegt Paantjens.

Deeltaxi In totaal krijgen 1241 mensen een telefoontje. Iedereen die huishoudelijke ondersteuning krijgt, dat zijn er in Halderberge 573, wordt de komende maanden gebeld. Verder krijgen respectievelijk 182, 239,147 mensen die begeleiding krijgen, gebruik maken van een rolstoel of in een woonvoorziening ook de vragen gesteld. Van de 1017 mensen met een deeltaxipas worden er 100 gebeld. De gemeente verwacht in maart de resultaten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief