Dubbelfeest voor Scoutinggroep Andriessen

OUD GASTEL - Ze bestaan inmiddels 40 jaar en zijn nog steeds aan het groeien. Scoutinggroep Andriessen vierde dit jubileum afgelopen zaterdag uitgebreid met hun leden, leiding en bestuur. Ook oud leiding en bestuur werden uitgenodigd om er een groot feest van te maken.


Voordat er begonnen werd met de feestactiviteiten werden Rini en Ria de Rooij flink verrast door het bezoek van burgemeester Giel Janssen. Waarvan ze eerst dachten dat hij kwam voor het jubileum bleek toch even een heel ander verhaal. Na de felicitaties en bijpassende envelop van de gemeente haalde de burgemeester Ria naar het midden van de kring die de leden en leiding vormden. Emoties werden Ria even te veel wanneer Janssen zijn waardering uitsprak naar haar. Maar liefst 30 jaar vrijwilliger bij de scouting en ondertussen al 20 jaar penningmeester. De clubhuizen schoonhouden en zorgen dat bij Scoutinggroep Andriessen alles draait zijn taken die Ria met veel liefde en plezier heeft vervuld. Voor haar werk de afgelopen 30 jaar ontvangt zij daarom een Koninklijke onderscheiding!

Verdiend Ria de Rooij laat een paar keer vallen dat haar man ook heel veel heeft gedaan en dat hij ook een lintje verdiend. Gelukkig zijn ze ook hem niet vergeten en krijgt ook Rini de Rooij een koninklijke onderscheiding en zijn ze beide Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rini de Rooij is al jarenlang terrein- en gebouwbeheerder van Scoutinggroep Andriessen. Hij zorgde ervoor dat het achterstallig onderhoud onder handen werd genomen en houdt dit perfect bij. Volgens voorzitter Jasper Ernest twee mensen die deze onderscheiding dubbel en dwars verdienen voor hun jarenlange inzet en enthousiasme.

In de groei De onderscheidingen en het 40 jarig bestaan werden volop gevierd. Vanaf 15.00 uur is er een gezellige receptie geweest voor iedereen die zich welkom voelde. Ook potentiële nieuwe leden kunnen even een kijkje nemen wat de Scoutinggroep nu eigenlijk precies doet. Met zo’n 100 leden en nog steeds groeiende kijkt voorzitter Jasper terug op 40 goede jaren. ‘’We zijn niet bang om te veranderen en staan altijd open voor nieuwe ideeën. Dat maakt Scoutinggroep Andriessen erg sterk ben ik van mening. Als voorzitter ben ik erg trots op deze groep. We doen het allemaal samen, dat Ria en Rini een lintje hebben gekregen vind ik meer dan terecht en verdiend, ook zonder hen hadden we hier niet zo gestaan.’’

Vertrouwen Scoutinggroep Andriessen doet aan als een gezellige hechte groep van leden en leiding die elkaar en zichzelf iets willen leren. ‘’Als leiding ben je bezig voor de kinderen, je wilt dat zij zich op hun gemak voelen maar ook hun ouders. Een paar uurtjes op zaterdag is niet zo erg maar je kind een week meegeven op zomerkamp is een ander verhaal. Ouders moeten ons vertrouwen en daar doen we dan ook alles aan. Zo’n open dag als afgelopen zaterdag is om ook hen te laten zien wat we nu precies doen,’’ vertelt Jasper.

Hecht Na de receptie was er tijd voor een buffet voor de leiding en bestuur met hun partners. De feestavond is doorgegaan tot in de late uurtjes met muziek van DJ Wessel Hardway en MC Maximize. Ook de band Sugar Good gaf nog een fantastisch optreden weg! Tijdens de viering van het jubileum wordt nog maar eens duidelijk hoe goed iedereen het met elkaar kan vinden en hoeveel hechte vriendschappen er zijn ontstaan. Jasper is trots dat voorzitter mag zijn van deze groep!

gallery ids="300791" 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief