Afbeelding

Judoka’s succesvol in Capelle a/d IJssel

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Op zaterdag 23 april was Makoto Dokokaj te gast in Capelle a/d IJssel met elf judoka's.

Dit toernooi staat erom bekend dat het een sterk deelnemersveld heeft. De dames mochten als eersten; Sanne Tadema, Yentel Boot, Liv en Lois Schoonen hadden er zin in vandaag. Sanne weet zich na vele gewonnen wedstrijden tot in de finale te knokken die ze helaas verliest. Daarna moet er nog gestreden worden om de tweede en derde plek, deze verliest ze met een ippon tegen. De derde plek is hiermee voor haar. Liv en Lois starten als eersten tegen elkaar, de sisterclash is een vaak terugkerend partij maar wat wil je als tweeling. De winst gaat deze wedstrijd naar Liv toe. Na nog 2 winstpartijen voor ieder en 1 keer verlies is het brons voor Lois en het zilver voor Liv. Yentel zit in een kleine poule. De eerste 2 partijen weet ze niet te winnen. De derde partij wint ze met een wazari gevolgd door een houdgreep. De 3e plek is het mooie resultaat als eerstejaars in de -18.

Jari Wollrabe, Reno Linders en Yordi de Wild waren de volgende die vanaf de weegschaal de tatami op mochten. Jari weet zijn eerste partij overtuigend te winnen maar dit lukt hem bij de volgende partijen deze dag niet. Reno krijgt ook steeds meer wedstrijdervaring, dit vertaalde zich vandaag naar 3 winstpartijen maar ook hij moest na 2x verlies opgeven. Yordi was ook vastbesloten om een prijs mee naar huis te nemen. Na twee keer winst verloor hij zijn derde wedstrijd. Maar hij weet zich te herpakken en sleept na nog 2 winstpartijen het brons eruit.

Stan Langeweg, Mitchell Koevoets, Dweezil Schoonen en Marijn Voortmeijer waren al warm aan het lopen om als laatste te starten op dit goed georganiseerde toernooi. Stan en Mitchell lieten zien dat ze zijn vooruitgaan en leren van de wedstrijden. Helaas resulteerde dit vandaag nog niet in winstpartijen maar dit is een kwestie van tijd. Dweezil was in de ochtend al kampioen geworden met zijn voetbalelftal en was vastberaden om op dit toernooi ook een prijs te pakken. En dit is hem gelukt want het brons was voor Dweezil. Marijn had maar één tegenstander en daarom werd hij overgeschreven naar een zwaardere gewichtsklasse waar hij wel genoeg tegenstanders heeft. Ook hij verliest één partij en pakt hiermee de derde plaats.

Eenmaal zilver, zes maal brons en elf maal meer ervaring ging terug mee naar Brabant.

Over 3 weken gaan we met zijn allen op judokamp 'Typisch Hollands', waarbij we de toerist gaan uithangen in eigen land. Alle voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben er zin in!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief