Afbeelding

Weekend vol prijzen

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Aanstaande vrijdag zullen Yentel Boot en Peter van den Boogaard afreizen naar het Groningse Leek waar zij zullen deelnemen aan de NK judo tot 18 jaar. Ook afgelopen weekend was er een vol judo weekend.

Zaterdag reisde er een grote groep beginnende judoka's af naar Hank, waar het Mens-sana toernooi georganiseerd werd. Dit toernooi staat bekend om het informele karakter en is bedoeld voor de beginnende judoka. Om 9 uur gingen de eerste Makoto's al de weegschaal op. Heidy van As, Yanna van As en Aylin Halman mochten als eersten. Aylin zat in een zware poule met judoka's die een stukje zwaarder waren dan zijzelf. Toch werd ze knap derde. Heidy weet 3 partijen te winnen en wint hiermee het zilver. Yanna weet al haar partijen met winst af te sluiten en mag de hoogste trede beklimmen; Goud!

In het tweede blok stapten Mitchel Koevoets, Kas en Stan Langeweg de mat op. De gebroeders Langeweg weten al hun wedstrijden overtuigend te winnen en verdienen hiermee het goud in hun gewichtsklasse. Mitchel is bij zijn eerste wedstrijd nog niet goed wakker en verliest hierdoor. Dit maakt hij ruimschoots goed in zijn volgende wedstrijden en pakt hiermee de tweede plaats.

Na de middag mochten Berend van As, Yordi en Joey de Wild de mat op. Yordi en Joey waren in een hogere gewichtsklasse ingedeeld gezien hun wedstrijdervaring. Berend liet mooie technieken zien en knokte voor wat hij waard was. Een mooie derde plek was het resultaat. Yordi en Joey wonnen al hun partijen en namen hiervoor de gouden medailles mee naar huis.

Zondag reisden de wedstrijdjudoka's af naar het Brabantse Geldrop. Yentel en Liv wonnen hier het zilver. Yordi, Loïs en Jari wonnen het brons. Dweezil eindigde op een vijfde plaats doordat er na het eindsignaal nog een score werd gemaakt door zijn tegenstander.

A.s. vrijdag reizen Peter van den Boogaard en Yentel Boot af naar het Groningse Leek waar zij zullen deelnemen aan de NK tot 18 jaar. Enkele weken terug hebben Peter en Yentel zich gekwalificeerd voor de NK door goud en zilver te winnen op de Zuid Nederlandse Kampioenschappen. Wij wensen hen heel veel succes toe!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief