Afbeelding

Verkeersschool Frijters opent al 10 jaar de weg naar het rijbewijs

Bedrijvig Nieuws

OUD GASTEL - Dit jaar viert Verkeersschool Frijters zijn 10-jarig bestaan. Eigenaar/instructeur Willem-Jan Frijters (33) is in 2006 begonnen met het geven van uitsluitend autorijlessen. Na een gestage groei kan men er nu tevens terecht voor velerlei (nascholings-)cursussen, opleidingen en rij- en vaardigheidslessen voor vrijwel alle voertuigen van bromfiets tot vrachtwagen.

Verkeersschool Frijters staat voor service en kwaliteit: geen wachttijden, zelf het tempo van de opleiding bepalen, aantrekkelijke pakketten en kwalitatief goede opleidingen zijn enkele belangrijke redenen om les te nemen. “Wij streven ernaar om iedere leerling binnen een beperkt aantal lessen te laten slagen. Mede om deze reden lessen wij in blokken van 1,5 uur,” legt Willem-Jan uit. “Bovendien zijn we aangesloten bij de BOVAG. Dit is een kwaliteitslabel waaraan de leerling kan zien dat hij bij een professionele verkeersschool de lessen volgt.”

Ambities Willem-Jan is geboren en getogen in Standdaarbuiten, maar de liefde dreef hem naar Oud Gastel, waar hij nu samen met vriendin Mariska en zoontje Milan van 7 maanden een gezinnetje vormt. “Eerst heb ik bij een andere rijschool gewerkt, maar vanwege mijn ambities die toch verder reiken dan het geven van rijles alleen, heb ik 10 jaar terug besloten om voor mezelf te beginnen. Dat kon gelukkig vrij risicoloos, omdat ik er destijds nog een andere baan bij had,” vertelt hij verder.

Onderscheiden Is Willem-Jan in 2006 begonnen met het geven van alleen autorijlessen, ondertussen is de verkeersschool behoorlijk uitgebreid met een tweede auto, bromfiets, aanhangwagen (BE) en motor. Tevens is het aantal cursussen en opleidingen zeer divers geworden. “Ik heb er alles aan gedaan om mezelf te verdiepen en te onderscheiden van andere rijscholen. Zo geef ik bijvoorbeeld ook opfriscursussen, trainingen in faal-en verkeersangst, nascholingscursus code 95 en caravan- en campertrainingen.” Alleen kan Willem-Jan het allang niet meer aan. Zijn vader Wim is al langer in dienst als instructeur en inmiddels geeft ook Gert-Jan behoorlijk wat rijlessen.

Categorie T Op 1 juli 2015 werd de categorie T op het rijbewijs ingevoerd. Deze categorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land en bosbouw tractors (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). “Daar ben ik direct op ingesprongen. Met dealer Kersten-Voeten hebben we daarover afspraken gemaakt. Zij hebben voor ons een lestractor beschikbaar gesteld. Dus deze opleidingen starten we vanuit dit bedrijf in Roosendaal.” Tevens start Frijters dit jaar met een heftruckcursus. Op locatie van bedrijven zelf wordt in één dag - aan meerdere kandidaten - scholing en praktijk gegeven, zodat (bij slagen) het felbegeerde pasje nog dezelfde dag afgegeven kan worden.

Gratis “Je leert pas rijden als je bent geslaagd, is een veel gehoorde kreet. Daar zijn wij het grotendeels mee eens. Maar je kan als verkeersschool wel zorgen dat er een hele solide basis ligt van waaruit de leerling het inzicht en de verkeersdeelname veilig kan uitbouwen. Dit is bovendien erg leuk werk, want iedereen is zeer gemotiveerd om dat papiertje te halen,” merkt Willem-Jan tenslotte op. Vanwege het 10-jarig bestaan zijn er in de loop van het jaar diverse aanbiedingen voor alle categorieën waar les in gegeven wordt. Als eerste krijg je nu bij Verkeersschool Frijters een gratis tractor proefles aangeboden!

Verkeersschool Frijters, Koelestraat 8, 4751 CB Oud Gastel, 0165-512883, 06-14243441, info@verkeersschoolfrijters.nl, www.verkeersschoolfrijters.nl

BIJDRAGE JOHAN WAGENMAKERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief