Afbeelding

Vintage Brabant: platform voor creatieve ondernemers

Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH – Ze haalt de krenten uit de pap, filtert de meubels zodanig om ze daarna prachtig op te knappen. Bianca Hubens opent met trots ‘Vintage Brabant’ aan de Havendijk in Oudenbosch. Een concept waarbij vele creatieve ondernemers samen kunnen komen en hun werk kunnen tonen aan diverse klanten.

DOOR LUELLE KOOP

Vintage Brabant is een onderdeel van VOZ Groep, een verhuis en ontruim bedrijf. Bianca begon een jaar geleden met het filteren van inboedel bij ontruimingen. "Meubelen uit de jaren 60 en 70 zijn nu weer helemaal hip en happening, ze hebben alleen een opknapbeurt nodig!" aldus Bianca. Bianca filtert de meubelen door te kijken wat ze er weer van kan maken. Volgens haar wordt er veel te veel weggegooid in Nederland en dat is zonde!

Creatief platform Vintage Brabant kan gezien worden als een platform voor creatieve ondernemers. In de grote loods kan er al vanaf 1 m2 ruimte worden gehuurd voor maar €12,50 exclusief BTW per week. Vintage Brabant is de overkoepelende naam voor een bolwerk van creativiteit. Elke ondernemers kan hier terecht om zijn of haar spullen te tonen. "Ze bepalen daarnaast zelf hoe ze het presenteren. Dat kunnen sjaaltjes aan een ladder zijn, verschillende accessoires in een bakfiets of een compleet omgetoverd Volkswagen busje waar een sieraden winkeltje van is gemaakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk bij Vintage Brabant," vertelt Bianca.

Workshops De bedoeling is een samenwerking te creëren om een zo’n groot mogelijke doelgroep te bereiken. Bianca weet als geen ander dat een tastbare winkel erg belangrijk blijft. Ze is namelijk begonnen met een webshop, BiHome, en verkocht daar vintage meubelen en (woon)accessoires. "Veel mensen willen de meubelen toch even zien voordat ze ze aanschaffen." Voor BiHome knapt Bianca eigenhandig oude meubelen op in een vintage stijl. Ze krijgen een mooie kleur of een brocante look, helemaal van deze tijd! Naast het opknappen, tonen en verkopen van deze prachtige meubelen is Bianca ook retailer van Milkpaint. Een verf op natuurlijke basis die je kunt gebruiken om je eigen meubelen die vintage look te geven. "Je moet wel weten hoe je het moet gebruiken, vandaar dat ik ook workshop geef! Meer informatie hierover kun je vinden via de website van BiHome," aldus Bianca.

Concept store Toen ook haar shop-in-shop in Caam te klein werd ging ze samen met haar compagnon van de VOZ Groep op zoek naar een ruimte waarbij ze twee vliegen in een klap konden slaan. De loods aan de Havendijk was daarvoor de perfecte plek! "Iedere ondernemer is hier welkom om zijn of haar creativiteit te laten zien. Veel mensen hebben naast hun vaste baan een hobby waarvan zij het werk graag willen tonen. Dat kan dus hier bij Vintage Brabant. Het mooie van deze concept store is dat je er niet continu zelf aanwezig hoeft te zijn. We kunnen de spullen zodanig coderen dat ik ze voor je kan verkopen," vertelt Bianca.

Meer informatie Ben jij of ken jij een creatieve ondernemers die graag zijn of haar spullen wil tonen en verkopen? Dan is Vintage Brabant de perfecte plek! Iedere ondernemer met een concept op het gebied van vintage of lifestyle is welkom. "We willen graag voor iedereen bereikbaar zijn, samen staan we sterk en zetten we iets unieks neer," is Bianca trots. De vintage lifestyle markt is gevestigd aan de Havendijk 10A in Oudenbosch en is geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Meer informatie kun je vinden via de Facebook pagina!

Vintage Brabant, Havendijk 10A, Oudenbosch

FOTO LUELLE KOOP



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief