Goud, zilver en brons in Breda

OUD GASTEL - Afgelopen zondag werden in Breda de Open Bredase Kampioenschappen gehouden. Namens Makoto Dokokaj deden er negen judoka's mee uit de wedstrijdgroep Baci Ga.

Loïs en Liv Schoonen zaten in een kleine poule en wonnen deze ochtend het goud en het zilver. Marijn Voortmeijer verloor zijn eerste wedstrijd tegen de nummer één van het NK maar won al zijn volgende partijen waardoor hij een mooie bronzen medaille omgehangen kreeg. Yentel Boot won al haar wedstrijden met ippon en won net als Jari Wollrabe die ook vier wedstrijden wist te winnen met ippon, het goud. Dweezil, Joey, Yordi en Lars hebben heel hard staan werken op de mat maar bereikten deze keer niet het podium.

Aanstaande zondag is het Internationale Residentie toernooi in Den Haag. Dit toernooi geldt voor de judoka's in de leeftijdscategorie U17 jaar als één van de meetmomenten van Judo Bond Nederland voor het internationale traject U18 jaar in 2016.

De judoka's die nog niet zoveel ervaring hebben, zullen a.s. zondag weer deelnemen aan het Lintjestoernooi in Roosendaal.