Afbeelding

Sportcentrum Oud Gastel biedt verschillende mogelijkheden

Bedrijvig Nieuws

OUD GASTEL – Op de open dag van Sportcentrum Oud Gastel (SCOG) worden mensen eerst verwelkomd met een kopje verse koffie in een deel gerenoveerd gebouw waar ooit Campina Melkunie gevestigd was. De zalen die voor het publiek zijn opengesteld, worden goed bezocht. Alles wordt goed bekeken. De bezoekers zijn onder de indruk van de faciliteiten die het splinternieuwe sportcentrum te bieden heeft. Eigenaar Ricky Diks (20) is blij dat de deuren van zijn droom eindelijk zijn opengegaan.

De nieuwste vormen van sport worden professioneel begeleid. Dan gaat het om Small Group Fitness, Spinning en Bodypump. Bij de eerste vorm worden maximaal vijf mensen ondersteund en bij de spinninggroep kunnen 16 deelnemers op een specifieke spinnerfiets stappen. Er wordt dan gefietst op muziek. Maar dit is slechts het begin. De kersverse eigenaar Ricky Diks is in voor groei. De toekomst zal uit moeten wijzen welke mogelijkheden er uitgebreid worden. Dan gaat het bijvoorbeeld over Yoga, Zumba en andere ontspanningslessen met wellness erbij. Ricky Diks heeft zijn sportstudie gevolgd aan ROC Tilburg Sport en Bewegen, uitstroomprofiel Fitness en Gezondheid en hij is klaar voor zijn Sportcentrum Oud Gastel.

Enthousiaste professionals Eén van de professionals die groepen en individuele mensen zal begeleiden is Kevin Zomers (23). Hij heeft zijn sportachtergrond bij Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) en zal voornamelijk te zien zijn bij de Small Group Fitness. Bij de Spinning is Ingrid Gommers (45) te zien. Zij is, net als Kevin Zomers, erg enthousiast. Gommers: “In Oud Gastel is er nog geen sportcentrum. Ze zitten er hier echt op te wachten en dan is het een groot voordeel dat het zo dicht in de buurt is.” Tijdens speciale periodes in het jaar past ze de Spinning aan. “Als het dan bijvoorbeeld Sinterklaas is, dan leg ik pepernootjes op de fietsen en ben ik Zwarte Piet. Of met kerstmis zit ik in een kerstpak op de fiets. Natuurlijk stem ik de muziek er ook op af. Ik vind dit zó leuk om te doen. En mensen genieten daar ook van.” Ingrid Gommers doceert eveneens aan een sportschool in Halsteren en zal haar ervaring in de SCOG leggen en verbreden.

Service en prijs In SCOG zijn drie grote sportruimtes gesitueerd en er zijn twee specifieke ruimtes met douchegelegenheid. Buiten de professionele begeleiding wordt er op afspraak getraind, zijn de proefsessies gratis en vrijblijvend, is er geen inschrijfgeld en kan er maandelijks worden opgezegd. De openingstijden zijn van 7.00-12.00 uur en 16.00-21.00 uur op elke werkdag. Op zaterdag is het sportcentrum van 8.30-12.00 uur geopend. Voor zo’n € 32,50 per maand kan er één keer per week meegedaan worden met groepslessen. Wie onbeperkt wil genieten en sporten in SCOG kan met een All-In Onbeperkt voor € 69,50 z’n energie kwijt. Twee keer per week Small Groep Fitness kost € 49,50. Maar een combinatie Small Groep Fitness met een keer groepsles (bijvoorbeeld Spinning of Bodypump) kan ook voor dezelfde prijs. Er zijn mogelijkheden te over om op een gewenste manier te komen sporten in SCOG. Dat kan van individuen tot groepen en van fietsclubs tot voetbalelftallen die in een winterperiode hun conditie op peil willen houden.

Sportcentrum Oud Gastel – www.facebook.com/sportcentrumgastel - 06-82729726 - Steenstraat 20 - 4751 GS Oud Gastel

 

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief