Hoeven dé plek voor zegening van auto’s, touringcars en brommers

HOEVEN - Wie het komend jaar veilig de weg op wil kan zijn vervoersmiddel op zaterdag 4 juli 2015 tussen 14.00 en 16.00 uur en op zondag 5 juli 2015 na de kerkdienst van 9.30 uur laten zegenen. Of het nu gaat om een taxi, fiets, brommer, touringcar of gewoon een auto, ze kunnen allemaal gezegend worden.


In 1927 was Bisschop Hopmans bezorgd over de toenemende gevaren in het verkeer. Toen werd besloten om in de parochies de autozegening in te voeren. In de hoogtijjaren ’50 en ’60 waren alle straten van Hoeven vol van auto’s en vrachtauto’s. Omdat er steeds meer autozegeningen in de parochies verdwenen en deze traditie in Hoeven als een van de weinige overeind bleef, kwamen de auto’s van heinde en verre. Tijdens de autozegening zijn er ook diverse medailles te koop die in de auto kunnen worden bevestigd. verder is ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) met informatie aanwezig. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief